Трима наши на "Уимбълдън"

Каратанчева отново бие на "Ролан Гарос"

Трима наши на "Уимбълдън"
Трима българи влизат направо в основната схема на „Уимбълдън" за този сезон.
 
Най-престижният турнир в света е от 29 юни до 12 юли на тревните кортове в Лондон. При мъжете като №11 в световната ранглиста от понеделник сред поставените ще бъде Григор Димитров. Миналия сезон българската звезда предизвика национална еуфория, като стигна полуфинал и в много оспорван мач загуби от бъдещия шампион Новак Джоко-вич (Сър). Седмици по-рано Григор спечели турнира на същата настилка в Куинс.
 
Димитров е в Париж и тренира за предстоящия „Ролан Гарос". Партньор на таланта от Хасково вчера бе Томаш Бердих (Чех). Българинът не спира да се грижи за феновете си и показа как изглеждат обувките му за червените кортове във френската столица. В началото на седмицата от Nike представиха екипите на Димитров и на неговата приятелка Мария Шарапова. Рускинята е шампионка на „Ролан Гарос" за миналата година.
 
При жените квалификациите на „Уимбълдън" ще си спестят Цветана Пиронкова (това е нейният любим турнир от „Големият шлем"), която е 47-а, и Сесил Каратанче-ва (104-а).
 
Днес бившата шампионка за девойки от „Ролан Гарос" Каратанчева трябва да спечели още един мач, за да влезе в основната схема. Софиянката, която играеше за Казахстан, но реши отново да представя България, направи сериозни усилия да си усложни живота, но все пак отстрани 6:3, 6:7 (5:7), 6:1 Мария Санчес (САЩ). Съперничка на Каратанчева е бившата звезда на Австрия Тамира Пашек, в момента №195 в света.

Днес е жребият на „Ролан Гарос" и ще стане ясно срещу кого започват Димитров и Пиронкова.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки