Сензациите в пресата: Атанас Узунов избяга от Локо заради тото

Фалит до 30 май спасява ЦСКА; Скрит дълг засилва клуба към „В“ група; Левски обмисля покана към Божидар Митрев

Сензациите в пресата: Атанас Узунов избяга от Локо заради тото
Сензациите в родната спортна преса на 22 май 2015 г.:

Меридиан Мач”: Атанас Узунов избяга от Локо заради тото
 
Дългогодишният директор в Локомотив (Пд) Атанас Узунов напусна клуба заради тото, научи „Меридиан Мач". Бившият международен съдия е започнал работа в спортния тотализатор в Пловдив. Той е назначен за началник на държавното тото в града. Узунов вече не взима заплата от Локо (Пд), а разчита на такава от новата си работа.
 
Припомняме, че след като двете Сдружения се борят за властта в клуба, силните фигури на „Лаута" Атанас Узунов и Христо Бонев се скриха. Те твърдо отказват да подкрепят публично едно от двете Сдружения. Футболистите очакват в близките дни да им бъдат изплатени забавените заплати и премии, но това едва ли ще стане скоро, защото неразборията в клуба е много сериозна.
 
„Меридиан Мач" научи, че полицията се е намесила в спора между „Бъдеще за Локомотив”, които притежават акциите и новото сдружение „Обединение за Локомотив”. Според запознати, в един момент от разговорите между двете страни се е стигнало до скандал, който е бил прекратен чак след намесата на полицията.
 
Фалит до 30 май спасява ЦСКА, е водещият материал на "7 дни спорт"
 
Бъдещето на ЦСКА е поставено под сериозна въпросителна. След решението на БФС клубът да не получи лиценз за България и Европа остана само един вариант за спасение на армейците. Това е обявяване на фалит, и то до 30 май. Колкото и странно да звучи, това е единственият начин ЦСКА да бъде спасен. До 30 май армейците трябва да бъдат обявени в несъстоятелност, а на "Армията" да влезе синдик, който да разпродаде имуществото на клуба, вероятно на новото дружество. С благословията на БФС и с грубо нарушаване на правилата на УЕФА при този вариант ЦСКА може да остане в "А" група. Но за сметка на това в следващите три години от европейската централа не искат и да чуват армейците да играят в турнирите под тяхна егида.

 
 
Скрит дълг засилва ЦСКА към „В“ група, пише на първа страница "Меридиан мач"

Една от основните причини, която е на път да накара шефовете на ЦСКА да абдикират от битката за спасение, са скрити дългове. Ивайло Манджуков и Милко Георгиев с всеки изминал ден се натъкват на нови и нови подводни камъни. Пътят на „армейците" към фалита вече изглежда отьпкан. Преди известно време бе обявен дълг от 23 млн. лева, но се оказва, че той е доста по-голям. Предишните собственици „Титан" и Александър Томов са прикрили вътрешен дълг към пернишка фирма от близо 11 млн. лева. Сега от сметопочистващата фирма са предявили претенции за парите, които трябва да бъдат платени в най-кратки срокове. От „Титан" обявиха при сделката по прехвърлянето на клуба към Сашо Томов, че се отказват от тези пари. Тяхното решение обаче явно е било временно или просто са целели да се отърват от ЦСКА възможно най-бързо. Сега, когато настъпва време разделно за „армейците", Иво Иванов и Димитър Борисов са си поискали вложените лични средства в клуба. Делото с игралите по няколко мача за „червените" Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня също е на 99% процента загубено. Претенциите на въпросните футболисти и техният агент са за 600 000 евро. Причината ЦСКА да загуби надежда, са пропуснатите срокове за обжалване. Виновникът за тази грешка е разобличен и със сигурност ще си понесе последствията. Милко Георгиев индиректно потвърди новината на „Меридиан Мач" за очаквания тежък финансов удар с внушителен дълг. „Онзи ден разбрах, че има насрочено дело за септември от някакъв кредитор, който иска да обяви клуба в несъстоятелност. Ако това се случи, след година-две-три, следва да се разпродадат активите. Към момента аз не смятам, че ЦСКА има активи", заяви Милко Георгиев.
 
250 000 лв. да се платят веднага, е друго заглавие на вестника
 
„Меридиан Мач" научи подробности около погасителния план, който от Локо (Сф) са предоставили на НАП. По наша информация офертата от „Надежда" е била плащане на 1/5 от сумата веднага. Локо (Сф) дължи близо 1 200 000 лв. Това означава, че Николай Гигов и компания са били склонни да извадят около четвърт милион на момента, а след това разсрочено да се издължат в следващите години. Защо такава оферта е била отхвърлена, или пък защо от Локо, не са внесли съответния документ с подобен план, не е ясно. От НАП от своя страна са настоявали цялата сума да бъде изплатена в рамките на една година, което е било определено като непосилно от Николай Гигов.

 
„Тема Спорт”: Сините обмислят покана към Божидар Митрев
 
Ръководството на Левски внимателно следи ситуацията с вратаря на Локомотив (София) Божидар Митрев. 27-годишният страж е юноша на сините и те може да направят опит да си го върнат през лятото. Това ще стане, ако на "Герена" не успеят да задържат настоящия си титуляр Боян Йоргачевич. Причината е, че през лятото може да се наложи сърбинът да намалява заплатата си, а той да не е съгласен на такъв вариант. Интерес към Йоргачевич не липсва от белгийски клубове, а както е известно - там живее семейството му.
 
През тази кампания Божидар Митрев е несменяем титуляр на вратата на железничарите - пази и в 30-те шампионатни мача. Със силното си представяне си заслужи място и в националния отбор.
 

Божката, както го наричат всички на "Герена", дебютира за Левски през сезон 2006/07. Стори го в двубоя от групите на Шампионската лига срещу Вердер Бремен - влезе на почивката при резултат 0:3. За сините изигра общо 52 мача във всички турнири до края на сезон 2011/12. След това Георги Иванов го освободи, а той премина в столичния Локомотив София, като за черно-белите има 61 срещи само в А група. 

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки