Спортист (Своге) запази гръбнака си (аудио)

"Шоколадите" ще правят подготовка в движение

Спортист (Своге) запази гръбнака си (аудио)

Спортист стартира лятната си подготовка в понеделник от 11:00 ч на стадиона в Своге. Отборът, който не успя да се пребори за участие в „А” група, ще се готви в движение. Валери Дамянов ще може да тренира своите възпитаници само един месец.

 
„Мисля, че ще се съберат всички момчета и ще направим една добра подготовка, за да можем да се представим през следващия сезон още по-добре от този”, каза треньорът на Спортист пред Novsport.com.
 
„Така се стекоха нещата, че май ще караме цяла година на първенство. Нито имаме време да правим подготовки, нито нищо. Защото само една седмица ще почиват момчетата и започваме фактически подготовката за новия сезон, която е близо един месец, ще бъде кратка и ще се опитаме да вкараме нещо ново като подготовка”, добави той.
 
Само един лагер ще изкара тимът от Своге – от 11 до 22 юли в Банско. Преди това Спортист ще изиграе контроли срещу Ботев Враца (на 6 юли), Локомотив София (на 8 юли) и Миньор Перник (на 9 юли). В пиринския курорт се предвиждат две проверки – евентуално срещу малтийски отбор и Черно море, които по това време също ще са в Банско. След края на лагера Спортист е уредил приятелски мачове срещу израелските Апоел Кфар Саба в комплекс "Царско село" в столицата (на 23 юли) и Апоел Ерусалим в Правец (на 25 юли), както и срещу Монтана (на 27 юли).
 
Валери Дамянов е много доволен, че отборът е успял да запази гръбнака си, въпреки неуспеха в баражите. Той заяви, че предвид оставането на отбора в „Б” група ще търси само 1-2 нови попълнения.
 
„До неделя небяхме сигурни дали ще бъдем в „А” група или в „Б” група. С тези момчета, които говорих, мисля, че гръбнакът на отбора ще се запази, което е най-хубавото нещо. И ръководството говори с тях и сега ще започнат да подписват и договорите. За „Б” група ще търся един-двама човека (градивен халф и нападател), не повече, на определени постове. Защото ако бяхме в „А” група, щях да търся трима-четирима, но друг тип футболисти, които да са малко или много по-класни”, обясни той.
 
Наставникът разкри, че ръководството ще се опита да уреди бразилец от Гърция, който първоначално е подписал договор с клуба, но УЕФА не е позволила той да играе заради проблеми с документацията.   
 
Валери Дамянов смята, че 18-20 играчи са му напълно достатъчни за целта.
 
„Ще се опитаме да влезнем отново в „А” група”, отсече той.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки