„Говорим за футбол“ на Мишел Платини вече и на български език

Президентът на УЕФА работи покнигата си с всепризнатия футболен журналист Жерар Ерно

„Говорим за футбол“ на Мишел Платини вече и на български език

Книгата на един от най-големите футболисти за всички времена Мишел Платини - „Говорим за футбол“, вече и с превод на български език. След като покорява пазара на спортните издания във Франция и Италия, сега вече и българският привърженик на най-популярния спорт има възможност да я държи в ръце на роден български  език.

 
Президентът на УЕФА работи по спортното творение заедно с всепризнатия футболен журналист и бивш редакционен директор на изданията „Екип” и „Франс Футбол” - Жерар Ерно. Платини представят най-модерната визия на играта, от страна на специалист преминал през всички нива на най-универсалния спорт в света и стигнал до президентския стол, която съществува днес и се превръща в учебно помагало за света на футбола. Двамата специалисти показват и изследват всяка подробност на футбола. Читателят ще се запознае с историята на играта, основните персонажи на терена – играчи, треньори, съдии, като също така книгата обикаля цялата футболна планета, за да разбере читателят какво е нейното население, кой и как го ръководи, какви са рисковете и опасностите за съществуването му. Не е пропуснат, разбира се, и целият живот на знаменития Мишел Платини и всички негови успехи и техники.
 
„Една сила ме тласна към футбола, където щях да прекарам целия си живот. Нека уточня: всички мои животи. Бил съм футболист, „кръчмарски син“, медийна личност, селекционер, президент на организационния комитет на Световното първенство по футбол, президент на УЕФА. Тази сила е голът. Да вкараш гол. Да вкараш гол на футболното поле, а след това и на полето на живота.
 
В тази книга съм описал как между една игра и човешкото съществуване може се появи любов от пръв поглед, чийто смисъл търсих. Исках да отида и по-нататък, още по-нататък.“, споделя авторът за своето творение.
 
Българският превод е дело на спортния журналист Станил Йотов, а издател на „Говорим за футбол” е издателска къща „Жануа 98“. 
Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

Божинов облича екипа на Етър

Бившият нападател ще бъде част от празника на "болярите"

Капитанът на Лудогорец чете на деца

Инициативата се проведе в НУ “Васил Левски” в град Лозница

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки