Кралев: Перфектно първенство. Прекрасни фенове. Ще говорят с добро за България

Спортният министър смята, че приоритет трябва да бъдат клубните бази, а не нов национален стадион

Кралев: Перфектно първенство. Прекрасни фенове. Ще говорят с добро за България
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе изключително доволен от организираното у нас Европейско първенство за младежи до 17 години.

„Много сме доволни. Благодаря на БФС, Боби Михайлов, на кметовете, нямаме нито една забележка. Невероятна публика, без забележка, страхотна. Показаха, че заслужаваме и по-голямо първенство – за това говорих с шефовете. Винаги има някакви притеснения, отдавна не сме приемали такъв форум. Във футбола е малко по-отговорно, но всичко мина по вода. Всички се отнесоха много отговорно и публиката – и тя. Да не кажа, че тези отбори никога не са играли пред такива фенове да ги аплодират през цялото време”, каза министър Кралев.

„Нашите момчета играха добре, имаха шансове, но не може да очакваме при ресурса, който отделяме и при състоянието, в което се намираме, да очакваме нещо. Вижте французите колко мощни момчета имат, подготвени, физически, тактически. Имаме още много да работим”.

Кралев обеща помощ от държавата.

„Като политика – ние ще помогнем. Това е спортът, който играят 60-70 хиляди души картотекирани във всички видове и възрастови групи. Дълго време държавата е стояла настрана от този спорт, трябва да се върнем”.

„Това първенство е една огромна реклама, престиж, уважение. Не е без значение, че сме туристическа държава. Ще ни похвалят, за България ще се говори с добро. Изключителен съм доволен”.

Според министърът не се нуждаем от нов национален стадион, а от подобряване базите на клубовете, на които да се произвеждат нови кадри и да се играят по-добри мачове.

„Изграждането на спортната инфраструктура е задължение на държавата и общините. Знаете, че някои от стадионите от „А” група не стават, малко са лицензираните стадионите. Първо да си оправим базите на клубовете, тогава ще мислим за нов национален стадион. Нашият не е лош, далеч от стандартите, но става. Не може с един основен терен и един помощен да правиш футбол. Големите клубове имат няколко тренировъчни игрища, пансиони, общежития, бази. Когато държавата е в добро икономическо състояние, може да се отделят пари за спорт. Това е приоритет. Поне в това правителство пари ще има”, добави Кралев.
Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки