Сензациите в пресата: Нови акционери спасяват ЦСКА

Левски има три седмици за селекция, ако стигне до Лига Европа, в Лудогорец наредиха победа над Литекс

Сензациите в пресата: Нови акционери спасяват ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 23 май, събота, 2015 година:

Стандарт: Нови акционери спасяват ЦСКА

Схема за спасение на ЦСКА е измислена, но чака зелена светлина от държавата по отноше­ние на дълга към НАП. Индикациите са, че та­кава ще бъде дадена, тъй като планът включ­ва изплащане на борчо­вете от близо 11 мили­она лева. Иначе и хаз­ната губи, тъй като се очертава фалит и невъзможност за събира­не на задълженията.

В най-общи линии спасението минава през новорегистрираното ФК ЦСКА и преструк­туриране на дълга към НАП. Той ще бъде предложен за изкупува­не от нови акционери. Такива не липсват, нау­чи "Стандарт".

Така и държавата ще остане сита, и ЦСКА цял. Сту­дена вода ще пият оста­налите кредитори, тъй като клубът ще се уп­равлява от синдик. Иде­ята е заимствана от чуждестранни клубове. Според схемата това дори няма да лиши "ар­мейците" от евентуално участие в Европа през следващите три сезона, ако тимът се класира.

Любо Пенев е готов да остане при осъщест­вяване на плана, научи "Стандарт". Това е га­ранция, че той има твърда вяра в новите акционери, които биха имали желание да по­магат на ЦСКА след първи юни. Няколко човека са запознати с детайлите, но катего­рично отказват да назо­ват имената на инвести­торите. Очаква се фено­вете да бъдат запозна­ти с намеренията на Милко Георгиев и Ивайло Манджуков днес.

Тема спорт: Левски с три седмици за лятна селекция

Ръководството на Левски ще трябва да действа екс­педитивно с лятната селек­ция, ако тимът се класира за участие в Лига Европа. Сините ще добият това право при успех срещу Чер­но море във финала за Купа­та на България. Той е на 30 май, събота, на стадион "Лазур" в Бургас.

Правеното на експресни трансфери се налага поради факта, че до 22 юни всеки отбор - участ­ник в първия квалификацио­нен кръг на Лига Европа (как­ъвто евентуално ще бъде Левски, а това важи също за Черно море, Литекс и Берое), ще трябва да заяви пред УЕФА кои футболисти възна­мерява да използва. Това оз­начава, че Левски ще има точно три седмици за прив­личане на нови след края на настоящия сезон. Първият мач от та­зи фаза на Лига Европа е на 2 юли. За следващите етапи ще могат да се правят и промени в картотеките.

Трансфернията пазар у нас отваря на 15 юни и за­вършва на 15 август.

Към момента Левски няма пълна яснота около селек­цията и от клуба си призна­ват, че закъсняват с нея. Причина за това е липсата на гаранции за финансовото бъдеще на сините. Ръковод­ството се стреми да осигу­ри бюджет от около 5 ми­лиона лева за следващата кампания. Все още обаче ня­ма основен спонсор, а разго­ворите с такъв не са финализирани. Освен това на първо време на „Герена" трябва да задържат на­стоящите футболисти с из­тичащи договори, сред кои­то Роман Прохазка и Антонио Аниете.

Сините имат набелязани пет-шест футболисти от родния шампионат. За нито един от тях обаче на този етап не е сигурно, че ще обле­че екипа на столичани.

Меридиан мач: Заповед в Лудогорец: Бийте Литекс!

Задължително бийте Литекс! Такава заповед беше издадена в Лудо-горец преди днешната визита в Ловеч.

„Орлите" вече са шампиони и доиграват сезона. Но въпреки това треньорът Георги Дерменджиев ще зало­жи на всичко най-добро и няма да пази ни­кой. Само по този на­чин разградчани ще запазят феърплея, за­щото ако излязат с ре­зерви и юноши, ще улеснят Литекс, който води здрава битка с Бе­рое и Локо (Сф) за вто­рото място в „А" група.

Меридиан мач: Псувни по семейството взривили Хубчев

Войната срещу треньора на Берое Петър Хубчев се води са­мостоятелно от фенове на централната трибуна в Стара За­гора. Именно те изкарали четвъртия в све­та извън кожата му по време на побед­ния мач с Литекс от 30-ия кръг в „А" гру­па.

Победата с 3:1 на практика гарантира място на старозагор­ци в Европа, особено като се има предвид решението на БФС. Днес е домакинският мач с последния в първата шестица - Ботев (Пловдив). С победа в него тимът на Петър Хубчев ще си гарантира и на те­ория място в тройка­та. В евентуалното тройно класиране с преките конкуренти Литекс и Локо (Сф), с които сега е с по 51 т., е с 5 точки напред. Тоест, беройци ще бъдат недостижими кръг преди края.

Независимо от то­ва благоприятно раз­витие на събитията за Берое налице е вътрешно напреже­ние. Както е извест­но, проблемът бе признат от самия Хубчев веднага след скандалния за него финал на двубоя с Литекс. Благодаре­ние на тв камерите се видя как фамозният ни централен за­щитник, извършил подвизи в САЩ, показва кукиш на фенове.

Наяве излязла и причината за тази негова бурна реак­ция, научи „Мериди­ан Уикенд". На нароч­на среща, проведена през седмицата с Националния фенклуб Берое" Хубчев обяс­нил, че той и семейс­твото му са били псувани постоянно по време на срещата.

„Затова и си изпус­нах нервите. Това са определени индиви­ди от централната трибуна. Нямам ни­какви претенции и търкания с хората от агитката", уточнил треньорът, който из­веде Берое до Купа­та и Суперкупата на България през 2013-а.
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки