Сензациите в пресата: Левски връща Гикиевич, Аниете отряза Динамо (Минск)

Интер дойде за Терзиев, Инджов и Манджуков ще финансират ЦСКА, ако бъде създадено ново дружество и още...

Сензациите в пресата: Левски връща Гикиевич, Аниете отряза Динамо (Минск)

Сензациите в пресата днес, неделя, 24 май 2015 година:

„Тема спорт”: Връщат Гикиевич в отбора?
Нападателят Лукаш Гикиевич може да получи помилване на „Герена", научи „Меридиан Мач". Таранът беше изгонен от първия състав, след като напсува хамалски треньора на отбора Стойчо Стоев по време на мач в Дупница. Полякът дори използва сръбски за ругатнята, за да е сигурен, че ще бъде разбран. Оттогава Гикиевич не тренира с първия отбор, но това скоро може да се промени. Една от причините за това е контузията на Валери Домовчийски, която остави Левски без централен нападател. Очаква се, че Домо ще се възстанови до финала за Купата с Черно море. Все пак обаче има вариант това да не стане. Отделно от това Лукаш Гикиевич плаши Левски с ФИФА, ако не го върнат в първия отбор. В понеделник той би трябвало да се срещне със „сините" шефове в компанията на адвоката си, за да се вземе решение. Официално полякът беше изваден от първия тим заради „системно нарушаване на правилника". От друга страна обаче клубът не плаща заплата на Гикиевич и също е в нарушение. В тази връзка е възможно двете страни да стигнат до компромиси и в крайна сметка Лукаш да поднови тренировки с представителния отбор. От „Герена" твърдят, че Стойчо Стоев е готов да върне Гикиевич, но директорът Георги Иванов е твърдо против това. Той предпочита договорът на поляка да бъде разтрогнат възможно най-скоро.

„7 дни спорт": Интер дойде за Терзиев
Италианският гранд „Интер" имаше свой човек на трибуните на градският стадион в Ловеч за дербито между „Литекс" и „Лудогорец". Пратеникът от Апенините следеше под лупа изявите на централния бранител на разградчани Георги Терзиев. Интересът на нерадзурите към национала бе разкрит в часовете преди мача от SkySport Italia. Според Tuttomercato Терзиев е бил наблюдаван от човек на „Интер" и при победата с 4:1 над .Локомотив" (Сф) в миналия кръг на „А" група. Припомняме, че кандидатите за подписа на Терзиев изобщо не са малко, като сред спряганите за нов отбор на централния бранител са още .Динамо" (Киев) и „Лацио".

"Тема Спорт": Аниете отряза беларуси

Испанският офанзивен халф на Левски Антонио Аниете засега категорично отхвърля офертите на беларуския Динамо Минск да го има в редиците си. Той е бил постоянно атакуван от емисари на този клуб, но до момента не откликва на настойчивите им молби да смени Терена" със столицата на Беларус. И е отклонил предложението да подпише предварителен договор с втория в първенството на бившата съветска република. Антонио държи докрай да бъде лоялен с Левски. Той е дал дума на спортния директор Георги Иванов и председателя на Управителния съвет Иво Тонев, че първо ще изчака да види какво могат да му предложат те. Договорът на Аниете изтича през юни. Подновяването му зависи от това дали финансовата ситуация на "Герена" ще се стабилизира. Ако тя се по-добри, то испанецът ще продължи да носи синята фланелка. При това при същите финансови условия, при които играеше до момента. Динамо Минск преследва Антонио още от зимата. Тогава беларусите го навиваха да разтрогне контракта си с Левски поради неплатени суми. Интерес към 29-годишния футболист има и от гръцкия елитен Керкира, който също го искаше още от януари. Испанецът обаче не е очарован от възможността да се завърне в южната ни съседка. Както е известно, той пристигна на "Герена" от Ники Волос, с който игра във втора лига. Очаква се веднага след финала за Купата на България Левски да предложи условия на Аниете за нов договор, за да не го изпусне. Шансовете на сините да подпишат с него се увеличават, ако бъде спечелен трофеят, а с него и квота за Лига Европа.

"Тема Спорт": Инджов и Манджуков може да финансират ЦСКА

Петър Манджуков и Юлиян Инджов може да поемат по-голяма част от финансирането на ЦСКА през следващия сезон. Това е бъзможно да се случи обаче само при създаването на ново дружество, което да започне на чисто. При подобна развръзка двамата най-вероятно ще станат основни инвеститори, като отпускат общо 3 милиона лева на сезон. Останалата част от бюджета пък ще се генерира от други направления. Очаква се при евентуално създаване на ново дружество във финансирането на ЦСКА да се включат доста хора, които не желаят да участват в настоящата ситуация. Ясни са и част от имената, които ще влязат в новия Управителен съвет на клуба, който ще бъде съставен от минимум шестима бизнесмени. Развръзка около треньорския пост ще има най-късно на 6 юни. Шансовете Любослав Пенев да остане начело на ЦСКА не са малки. Но в случай на негов отказ ще се търси вариант с млад български специалист.

„Стандарт”: Ботев (Пд) гони Шивача с 4 заплати
В "Ботев" са решили да бият шута на Момчил Цветанов. Шивача дойде от "Литекс" с големи очаквания, но се провали и вече дори не попада в групата на "канарчетата". Шефовете на "жълто-черните" са намислили да изплатят накуп 4 заплати на Цветанов, само и само той да се махне. Основната причина "Ботев" да иска раздяла е, че неуспелият да се аклиматизира в Коматево халф прибира тлъсто възнаграждение. Момчил е сред играчите, които взимат тавана от 6000 хиляди лева в "Ботев". Цветанов има договор за още 1 година с клуба. Най-добрият вариант за "Ботев" би бил да се намери купувач за него. Такъв обаче към момента липсва. Сигурни напускащи "канарчетата" към момента са още Адам Стаховяк, Томаш Иршак и Росен Колев.

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки