Анахайм победи драматично Чикаго и поведе след петия мач в серията

Анахайм победи с 5:4 Чикаго и поведе след петия мач от финалната серия на Западната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Анахайм победи драматично Чикаго и поведе след петия мач в серията
Анахайм победи с 5:4 Чикаго и поведе след петия мач от финалната серия на Западната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Патоците обаче бяха много близо до фатална загуба, след като изпуснаха аванс от два гола и играха за трети път продължения в серията.
 
За разлика от съботния маратон в Чикаго, продължението в Анахайм беше само едно и то завърши доста бързо. Лявото крило на домакините Мат Белески получи шайбата от Райън Кеслър и я заби със силен удар във вратата на Чикаго, с което Патоците останаха на победа от финален двубой за купа "Стенли". Ударът на Белески спря и рядко виждан удар на Ястребите, които получиха три шайби във вратата си още в първата третина, но вкараха два решителни малко преди финалната сирена. Техен автор беше центърът Джонатан Тейвс.
 
Анахайм започна отлично срещата и водеше с 2:0 до шестата минута при голове на Кам Фаулър и Кеслър, а Сами Ватанен вкара третия гол малко преди сирената. Но Чикаго, с три победи след продължения в плейофите тази година, намали резултата с шайби на Теуво Теравайнен и Брент Сийбрук през втората третина. Патрик Маруун даде отново два гола аванс на домакините в началото на третата част, докато Фредерик Андерсен беше блестящ на вратата си с 24 спрени шайби. Той допусна две срещу удари на Тейвс, но Мат Белески спаси вечерта за Патоците и им даде шанс да заключат серията в Чикаго.
 
Първенство на НХЛ, финална серия в Западната конференция:
Анахайм - Чикаго 5:4 след продължение

* Анахайм поведе с 3:2 победи в серията. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки