Запорираха приходите на ЦСКА и Локо (Сф)

Следващият транш за ТВ правата от около 200 000 лева ще влезе направо в НАП

Запорираха приходите на ЦСКА и Локо (Сф)
ЦСКА и Локо (Сф) получиха нов удар, след като не успяха да изпълнят условията за лицензиране от УЕФА. Двата клуба са със запорирани приходи, след като НАП уведоми за решението БФС. Така още на 1 юни, когато е следващият транш по тв правата, към агенцията ще влязат по около 200 000 лева, които клубовете чакат и са жизненоважни за тях в настоящата финансова ситуация, пише "Труд".

Проблем при „червено-черните“ е, че именно този приход е един от „заложените“ в лицензионните документи и трябваше да послужи за изчистване на задължения, които да помогнат за получаване на лиценз.

На 28 май /четвъртък/ Апелативната комисия ще разгледа евентуални жалби на двата клуба. ЦСКА е подал апел, който обаче изобщо не удовлетворява (поне на първо четене) изискванията и не аргументира как точно клубът трябва да получи лиценз. Локо до вчера дори още не бе пуснал жалба.

БФС ще чака за заседание на Изпълкома поне до европейската квалификация на националите с Малта на 12 юни. А това събиране на ръководния орган е ключово. На него ще се разглежда ситуацията с лицензираните професионални клубове като бройка и ще се обсъжда формата на първенството според нея.

Ситуацията с ЦСКА и Локо е такава, че дори да не получат лиценз, което става съвсем вероятно, двата клуба ще кандидатстват за място в елита пред Изпълкома. Такъв прецедент вече има с ЦСКА и Берое от 2008-а, така че искането им вероятно ще бъде уважено, но при определени условия. Сред тях са – засилен мониторинг на финансите и схема, по която клубовете ще изчистят „футболните“ си дългове (тоест не тези към институциите, а към играчи, треньори, клубове и агенти). Има сериозна вероятност да бъде наложена и санкция при такъв сценарий, но едва ли отнетите им точки на старта на сезона ще са повече от три.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки