Сензациите в пресата: Тодор Батков се оттегля от управлението на Левски

Фенове искат национализация на ЦСКА, който чака благословия от Платини, Романов е вариант за Лудогорец, Ботев предложи договор на Иван Цветков

Сензациите в пресата: Тодор Батков се оттегля от управлението на Левски
Сензациите в родната спортна преса на 27 май, сряда, 2015 година:

Тема спорт: Батков се оттегля от управлението

Мажоритарният собстве­ник на Левски Тодор Батков ще се оттегли от управление­то на клуба, разбра "Тема Спорт". Очаква се това да стане най-късно до месец.

В момента адвокатът се е отдръпнал от делата на сините. Той дори не бе на чества-нията на 101-ата годишнина на клуба. Тодор Батков цяла пролет стои далеч от реша­ването на текущите въпроси и не се появява на стадион "Ге­орги Аспарухов". Той дори не осигури и пари за заплати на първия отбор.

Това е довело до напрежение между него и спортния директор Георги Иванов. По две и половина месечни възнаг­раждения бяха платени на футболистите благодарение на усилията на председателя на управителния съвет Иво Тонев. И именно той все по-силно дърпа конците на "Гере­на".

Не е изключено в следващи­те седмици да има и движение на част от акциите на Бат­ков към други лица. В момента сините водят преговори с няколко компании за спонсорски договори. Три го­леми фирми искат да дават пари за клуба, както и една от досегашните, които помагат на сините - това бе обявено от Тонев. Една от тях е све­товноизвестната компания за хранителни добавки Herbalrfe. Твърди се, че голяма банка също проявява интерес да се рекламира чрез клуба.

Разговорите обаче ще завършат след финала за Купа­та на България срещу Черно море, защото се очаква да се види дали Левски ще спечели квота за Лига Европа.

24 часа: Фенове искат национализация на ЦСКА от НАП

Фенове на ЦСКА лан­сираха идеята клубът да бъде спасен чрез нацио­нализация от НАП. „След като акциите на „Берое" се държат от ТЕЦ „Марица-изток 2", а той е в ръцете на БЕХ, значи няма проблеми. Та­ка и държавата ще има стимул да оздрави друже­ството, за да си прибере дълговете", обясниха ав­торите на идеята в со­циалните мрежи.

„Берое" също бе във фалит, след като Нико­лай Банев избяга, но се отърва от дълговете си и стана почти държавно дружество през синдик.

ЦСКА върви усилено към фалит, след като и жалбата срещу отнетия лиценз е написана като от първолак, който не знае за какво става въпрос. Та­ка в четвъртък най-ве­роятно БФС ще потвър­ди, че сегашното друже­ство е с отнети права и за „А" група.

Вариант „Б" все още е наличен, но времето из­тича.

Вчера бяха намерени пари, за да се плати смет­ката за ток на „Българс­ка армия". До края на ме­сеца е обещано на играчи­те да получат една запла­та, защото от вчера вече им се дължат две и могат да разтрогнат, ако пожелаят. Любослав Пенев обаче имал уверението им, че няма да го направят и повечето от тях ще оста­нат верни на ЦСКА.

В същото време още две дела бяха заведени срещу клуба. Едното е от „Трейс София" заради невърнат заем, като от­ветник по него е и предсе­дателят на надзорния съ­вет Александър Томов. Другото е от PSI. И тази фирма е част от холдинга „Трейс".

Стандарт: ЦСКА чака благословия от Платини

Съдбата на ЦСКА ще се реши не в София или Ловеч, а днес във Варша­ва, научи "Стандарт". Представители на "чер­вените" ще търсят благословията на Мишел Платини за един от вариантите, които имат за спасение.

Французинът ще бъде запознат с тях благодарение на Борис­лав Михайлов преди фи­нала за Лига Европа, кой­то ще се провежда в пол­ската столица.

В същото време армейците най-после намериха къде да тренират. Любослав Пе­нев изведе играчите за първо занимание след 1:1 с Локо (Сф) в Царско село. Ток в Борисовата градина все още няма.

Тема спорт: Владислав Романов е вариант за Лудогорец

Владислав Романов от Локомотив София е по­паднал в полезрението на скаутите на Лудогорец за лятната селекция. 27-годишното крило е бил ха­ресан по време на мачо­вете между двата тима. Юношата, на ЦСКА се превърна в основна фигу­ра в състава на Димитър Васев през този сезон. До момента той е изиграл 31 двубоя в А група, като е реализирал 6 попадения и е направил 3 асистен­ции.

Романов е една от оп­циите пред разградчани за заместник на Даниел Абало. Освен него набеля­зани са Матийо Гомес от Керкира и Либан Абди от Левски. Последният играе под наем на Терена" ка­то преотстъпен от Ризеспор. Така, ако Лудогорец иска да го привлече, ще трябва да се договори с турския клуб за права­та му. Припомняме, че наскоро агентът на Абди е посетил Разград.

От България зелените са харесали още двама футболисти - Цветелин Чунчуков и Милен Гамаков от Ботев Пд. Те оба­че имат дългосрочни договори с канарчетата. Много близо до контракт с Лудогорец е португалс­кият халф Рубен Рибейро от Жил Висенте.

Меридиан мач: Ботев предложи нов договор на Иван Цветков

Ръководството на Ботев официално предложи нов едногодишен договор на капитана и любимец на бултрасите Иван Цветков, съобщава „Меридиан мач”.

Административният директор на „жълто-черните" Иван Йотков се е срещнал с Вуйчо Ваньо вчера и са обсъдили параметрите на евентуалното бъдещо споразумение. Сега всичко е в ръцете на нападателя, който в близките дни ще трябва да даде отговор на шефовете дали ще остане на Коматево. Има вариант Иван Цветков да спре с футбола.

През миналата седмица бяха водени преговори с другите двама, чиито контракти изтичат - Мариян Огнянов и Пламен Николов. Вчера официално от Ботев подписаха двугодишни договори с трима юноши, набор 1996 -Мартин Димитров (вратар), Никола Марин (защитник) и Валентин Томов (халф).

24 часа: Балъков още е опция за Аустрия (Виена)

Българинът Красимир Балъков все още е опция за нов треньора на „Ау­стрия" (Виена). Информацията е на diepresse.com. Изданието информира, че германе­цът Феликс Магат твър­до е отказал да поеме авс­трийския тим. Смяташе се, че близкият приятел на Балъков твърдо ще поеме отбора през лято­то.

Отказът на Магат бил голям удар за спортния директор на „Аустрия" Франц Волфарт. Именно заради него австрийските медии започнаха да спря­гат Балъков за нов на­ставник на виенчани. Бившият     национален
вратар и Краси бяха съот­борници в „Щутгарт".

Балъков води в момен­та „Литекс" и е много близо до това да го класи­ра за квалификациите на Лига Европа.

Кръг преди края на авс­трийската Бундеслига „Аустрия" заема 7-ото място от 10 отбора. Ти­мът нито е заплашен от изпадане, нито има шанс да се пребори за евро­пейска квота.

Именно слабото пред­ставяне е причина за вече решеното освобождава­не на наставника Андреас Огрис. Освен Балъков ва­риант за негов наследник е и Армин Фее.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки