ЦСКА взима лиценз и доброволно се отказва от А група?

Гриша Ганчев няма да влиза в ЦСКА, убеден е адвокат Михаил Михайлов

ЦСКА взима лиценз и доброволно се отказва от А група?
ЦСКА може да изпадне в странната ситуация да получи лиценз за А група, но сам да се откаже от него и да започне от по-ниските нива на българския футбол, за да изчисти дълговете си. Такъв вариант лансира адвокатът на Локомотив (Сф) Михаил Михайлов, който коментира, че от 5 години се занимава с подобни случаи.

„В много добри отношения съм с адвокатите на ЦСКА. Днес излязоха нови дружества ЦСКА – едното е на Манджуков и Милко Георгиев, другото е на Георги Георгиев, който е представител на Legea.

От вариантите за ЦСКА нищо няма да се случи. Само ЦСКА АД може да играе в А група. Спекулациите с Гриша Ганчев и смяна на името на Литекс – възможно е, защото БФС издава лиценз по Булстат (ЕИК). Това е единственото нещо, което не се променя. Примерно „ЦСКА 23” или нещо друго може да се замени Литекс с такова име, след това да бъде заменено седалището на клуба и Управителния съвет. Обаче УЕФА има задължението да даде лиценз на клуб, който три години е носил едно и също име. Така че забравете варианта с Гриша Ганчев.

Не виждам и вариант с ново дружество, което да придобие ЦСКА. Има една вратичка – ново дружество, на което евентуално да бъдат прехвърлени активите, за да може леко встрани да остават пасивите. Няма смисъл и това да се коментира като вариант. Защо тези дружества се появяват на бял свят не знам, няма никакъв смисъл. Винаги ще има куп страни, които чакат пари и ще оспорват подобни действия.

Имам информация какво се случва в ЦСКА в момента. ЦСКА ще получи право да играе в А група. Там обаче меко казано се чудят какво точно да направят. Най-вероятно ще бъде даден срок на ЦСКА да погаси задълженията си, най-вече към вътрешния персонал. Но те трябва да имат пари, за да ги погасят. Съществува наистина вариантът ЦСКА да играе в А група, а те да се откажат”, коментира адвокат Михаил Михайлов в ефира на "Диема спорт".
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки