Роми оставиха без желязо стадион в Бургас

Запорираха зали заради неплатени данъци и екипировка

Роми оставиха без желязо стадион в Бургас

На нови ромски набези е бил подложен запустелият бургаски стадион „9-ти септември“. В тази връзка вчера на място имаше полицейска патрулка. Там беше и Магдалена Манолова, директор ЦАУ „Възраждане“, за да направи проверка на място. След получената информация и извършения оглед, е взето решение охраната на съоръжението в бургаския квартал „Акациите“ да бъде подсилена. В момента на стадиона има разрушени огради, откраднати пейки и различен инвентар.

Най-потресаващо е обаче положението с таблото, което в най-скоро време може да се срути заради откраднатите от ромите железа и арматури. Припомняме, че в началото на годината ромска хайка бе откраднала кабелите на напоителните системи на стадион „Черноморец“. Те бяха току-що положени във връзка с тогава предстоящото Европейско първенство за юноши до 17 години. След кражбата се наложи кабелите да бъдат поставяни повторно. В същото време вече е наложен нов запор е наложен върху стадион „Черноморец“. Този път под ударите на закона са попаднали залите по борба, лека атлетика, бокс и щанги. Причината са дългове към Община Бургас, НАП и „Пума“. Общите задължения възлизат на 3 милиона лева. Освен самите постройки, за-порирана е и земята, върху която са построен.

„Не желая да коментирам. Аз съм само един пълномощник. Решенията за в бъдеще трябва да се вземат от новия Съвет на директорите. Единствено мога да потвърдя, че има изпълнителен лист и дълговете са от порядъка на 3 милиона лева“, коментира все още действащият прокурист на ПСФК Черноморец АД Пламен Киряков.

Търгът за публичната продан е насрочен за месец юли. Площта пък, която ще се търгува е 7 декара. Сумата от 3 милиона лева се е формирала от задължения за данъци към НАП, такса смет към Община Бургас и неплатена екипировка на „Пума“ още от времето на Красимир Балъков. Освен трите страни, към Дружеството има заведени и други изпълнителни листове от други кредитори. Това почти сигурно означава, че в най-скоро време други части от стадион „Черноморец“ също ще бъдат запорирани и обявени за публична продан.
 

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

Марек ще продължи с победите на "Бончук" и срещу Дунав

Вижте подробности

Росен Кирилов: Чакат ни 6 тежки мача и трябва да сме амбицирани

"Второто полувреме трябва да признаем, че беше на Добруджа"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки