Роми оставиха без желязо стадион в Бургас

Запорираха зали заради неплатени данъци и екипировка

Роми оставиха без желязо стадион в Бургас

На нови ромски набези е бил подложен запустелият бургаски стадион „9-ти септември“. В тази връзка вчера на място имаше полицейска патрулка. Там беше и Магдалена Манолова, директор ЦАУ „Възраждане“, за да направи проверка на място. След получената информация и извършения оглед, е взето решение охраната на съоръжението в бургаския квартал „Акациите“ да бъде подсилена. В момента на стадиона има разрушени огради, откраднати пейки и различен инвентар.

Най-потресаващо е обаче положението с таблото, което в най-скоро време може да се срути заради откраднатите от ромите железа и арматури. Припомняме, че в началото на годината ромска хайка бе откраднала кабелите на напоителните системи на стадион „Черноморец“. Те бяха току-що положени във връзка с тогава предстоящото Европейско първенство за юноши до 17 години. След кражбата се наложи кабелите да бъдат поставяни повторно. В същото време вече е наложен нов запор е наложен върху стадион „Черноморец“. Този път под ударите на закона са попаднали залите по борба, лека атлетика, бокс и щанги. Причината са дългове към Община Бургас, НАП и „Пума“. Общите задължения възлизат на 3 милиона лева. Освен самите постройки, за-порирана е и земята, върху която са построен.

„Не желая да коментирам. Аз съм само един пълномощник. Решенията за в бъдеще трябва да се вземат от новия Съвет на директорите. Единствено мога да потвърдя, че има изпълнителен лист и дълговете са от порядъка на 3 милиона лева“, коментира все още действащият прокурист на ПСФК Черноморец АД Пламен Киряков.

Търгът за публичната продан е насрочен за месец юли. Площта пък, която ще се търгува е 7 декара. Сумата от 3 милиона лева се е формирала от задължения за данъци към НАП, такса смет към Община Бургас и неплатена екипировка на „Пума“ още от времето на Красимир Балъков. Освен трите страни, към Дружеството има заведени и други изпълнителни листове от други кредитори. Това почти сигурно означава, че в най-скоро време други части от стадион „Черноморец“ също ще бъдат запорирани и обявени за публична продан.
 

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки