Платини предложил на Блатер да подаде оставка на лична среща между двамата

Президентът на ФИФА отхвърлил идеята и заявил, че "вече е прекалено късно за отстъпление"

Платини предложил на Блатер да подаде оставка на лична среща между двамата

Президентът на УЕФА Мишел Платини е предложил на шефа на ФИФА Сеп Блатер да се оттегли на среща между двамата тази сутрин, но швейцарецът е отказал. Това съобщи изпълнителният директор на футболната асоциация на Ирландия Джон Дилейни.


Блатер е кандидат за пети президентски мандат, а изборите за новата управа ще се състоят утре в Цюрих на Конгреса на световната футболна централа.

Според Дилейни, Блатер е отхвърлил предложението с думите, че "вече е прекалено късно за отстъпление". Швейцарецът има само един конкурент в изборите в лицето на Принц Али бин Ал Хюсейн от Йордания.

Дилейни допълни, че голяма част от представителите на УЕФА ще подкрепят Принц Али, като подчерта, че от евроцентралата няма да бойкотират Конгреса. В същото време британският премиер Дейвид Камерън също подкрепи призивите за оставка на Блатер.

Шефът на ФИФА е поставен под огромен натиск от вчера, след като висши служители на световната футболна федерация, в това число и двама вицепрезиденти, бяха арестувани в Цюрих във връзка с разследване в САЩ за финансови манипулации, пране на пари и получаване на подкупи на обща стойност 150 милиона долара при сключване на рекламни и маркетингови договори в периода след 1991 година.

Швейцарските власти пък водят паралелно разследване заради подозрение за корупционни схеми при избора на домакините на Световните първенства през 2018 година в Русия и през 2022 година в Катар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки