Сензациите в пресата: Манджуков и Инджов стават собственици на ЦСКА

Любо Пенев се срещнал с оръжейния бос, Ботев Пд иска трима от Левски и вратар от Нотингам, Поморие става сателит на Берое и още...

Сензациите в пресата: Манджуков и Инджов стават собственици на ЦСКА

Сензациите в пресата днес, петък, 29 май 2015 година:

"Тема Спорт": Манджуков и Инджов стават собственици
Петър Манджуков и Юлиян Инджов най-вероятно ще станат собственици на ЦСКА до броени дни. В момента тече регистрацията на новото дружество на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, след която те ще прехвърлят акциите си на Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Така двамата ще станат собственици и ще поемат финансирането на отбора. Очаква се те да осигурят 4 милиона лева за следващия сезон. Апелативната комисия ще обяви своето решение по обжалването на лиценза на ЦСКА на 1 юни. Почти сигурно клубът няма да получи такъв, но въпреки това има достатъчно индикации, че ще участва в А група чрез регистрирано ново дружество.

"Тема Спорт": Орлите задържат Юнес Хамза
Лудогорец ще задържи Юнес Хамза и през следващия сезон, разбра "Тема Спорт". Нападателят бе изпаднал в немилост в последните месеци и рядко попадаше в сметките на Георги Дерменджиев. Заради статута си на твърда резерва тунизиецът бе готов да си тръгне. Ръководството на Лудогорец обмисляше евентуална раздяла с 29-годишния футболист. В Румъния дори се появиха информации, че Стяуа следи ситуацията с Хамза. След напускането на Роман Безяк обаче разградчани промениха коренно плановете си и искат бившият играч на Ботев да остане. В момента освен Хамза отборът разполага само с един нападател в лицето на Жуниор Кишада. С оглед трудностите за привличането на нов човек за върха на атака и отказа на Жуниор Мораес, от Лудогорец не искат да се поставят в ситуация, в която да останат без алтернатива в предни позиции. Затова със сигурност Хамза, чийто договор приключва през лятото на 2017-а, ще остане още поне година. До момента Юнес е изиграл 31 мача във всички турнири, в които е реализирал едва 5 гола.

„7 дни спорт”: Локомотив (Пловдив) дава на съд 10 играчи
В "Локомотив" (Пд) са успели да се "преборят" за лиценза на клуба за "А" група благодарение на хитър ход, научи "7 дни спорт". Не е тайна, че "черно-белите" имат натрупани големи задължения към много свои футболисти, които се оказаха пречка за издаването на разрешителното от Лицензионната комисия към БФС. От "Локомотив" изчистиха голяма част от борчовете към играчите благодарение на получените 120 хил. лв. от "Левски" за трансфера на Аймен Белаид и 200 хил. лв. от ЦСКА за Пламен Крачунов. Немалко футболисти, които претендираха за пари от "черно-белите" имаха подписани споразумения с клуба да получат дължимото им, след като от Герена и от "Армията" се изплатят с тима от Лаута. За около 10 играчи обаче от Лаута са действали тарикатски, използвайки юридически похват, за да избегнат плащането към тях в настоящия момент и това да не се окаже пречка за лиценза на "Локо" (Пд). От Лицензионната комисия към БФС вече официално обявиха, че на "Локо" (Пд) ще бъде издаден лиценз за следващия сезон. По наша информация от сигурни източници от ръководството на "Локомотив" (Пд) са завели контра-дела срещу въпросните 10-ина футболисти. Сред тях са нападателят Георги Стефанов и трима настоящи футболисти на "Хасково" - Станислав Маламов, Тихомир Трифонов-Херо и Георги Коруджиев. Стефанов и Маламов бяха част от "Локо" (Пд) до тази зима, а Херо и Коруджиев скъсаха договорите си заради неполучени заплати през миналото лято. Различни специалисти, запознати с материята, изразиха мнение пред "7 дни спорт", че с този ход ръководството на "Локо" (Пд) на практика е спечелило време в момента да няма пречка с лиценза.



"Тема Спорт": Любо Пенев се срещнал с оръжейния бос
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е провел среща с Петър Манджуков преди близо седмица. Оръжейният бос е заявил, че желае Пенев да остане на поста в ЦСКА и след създаването на новото дружество, което може да участва в А група. Любо е получил уверения, че финансите в клуба ще бъдат стабилни, а всички плащания ще се извършват на точно определената дата без никакви забавяния. Не е изключено също така Пенев да получи цялата спортно-техническа власт. Мнението на треньора ще се взима под внимание и относно заплатите, които ще получават играчите. Годишният бюджет за възнаграждения на футболистите ще се вмества в сумата от 1.8 млн. лв. Почти сигурно е, че няма да има състезател, който да получава повече от 12 000 лева. Възможността Пенев да остане на "Армията" при създаването на нов клуб не е никак малка. 15% от обещания бюджет в размер на 4 милиона лева ще отива за треньорския щаб. Това прави по 600 000 лева на сезон, което от своя страна означава 50 000 лева на месец. Така наставникът би могъл да получава заплата от порядъка на 30 000 лева на месец. Подобно възнаграждение се доближава до финансовите изисквания на Любо. Така вероятността той да остане начело на ЦСКА никак не е малка. Пенев обаче ще изчака окончателното разрешение на въпросите, касаещи бъдещето на клуба, преди да каже последната си дума.

„Стандарт”: ЦСКА не плаща, предаде се
Шефовете на ЦСКА тотално абдикираха от сметките, които клубът има да плаща. И то нарочно. Милко Георгиев и Ивайло Манджуков нямат намерение да покриват дългове, защото целта им е да регистрират ново дружество, което да почне на чисто. Дуото обаче е успокоило играчите, че днес ще си получат по едно месечно възнаграждение. Междувременно вчера вечерта Апелативната комисия по лицензирането проведе заседание на база жалбите, които са пуснали четирите елитни тима, които не получиха лиценз за Европа и "А" група. ЦСКА, "Локо" (Сф), "Марек" и "Хасково" пробваха да минат процедурата от втори опит. До редакционното приключване на броя обаче комисията към БФС така и не излезе с решение ще ги бъде ли нелицензираните поне във вътрешния шампионат. Апелативната комисия по лицензирането е различна от Апелативната комисия с председател Стефан Ботев. Според сайта на БФС в комисията, която решава съдбата на четирите професионални отбора, членовете са председателя Николай Георгиев, Юлиян Желязков и Антон Попов.

"Тема Спорт": 25 футболисти подписват договори с червените

25 играчи ще подпишат договори с новото дружество ЦСКА, което се очаква да заеме мястото на старото в елита. Ако настоящото тръгне към несъстоятелност и бъде фалирано, всички играчи автоматично ще станат свободни агенти. Част от тях ще подпишат договори с новорегистрирания ЦСКА. Старши треньорът ще трябва да представи списък на състезателите, на които възнамерява да разчита през следващия сезон. Очаква се в него да попаднат не повече от 9-10 играчи от настоящия състав. С новия клуб контракти ще парафират и трима или четирима юноши. От чужденците, които в момента са част от отбора, предложения за контракти с новото дружество биха могли да получат Маркиньос, Милисавлевич, Фелипе, Кукоч, Маркович и Силва. Не е сигурно обаче, че те ще парафират при новите финансови условия, които ще им бъдат предложени. От българите пък ще бъде отправена оферта към Галчев, Апостол Попов и поне още един. Няколко състезатели вече са изявили готовност да останат в клуба при два-три пъти по-ниска заплата. Вече има набелязани играчи от А група, но с нито един от тях не е постигната договорка предвид екстремната ситуация около клуба. Това означава, че селекцията ще се прави в последния момент.

"Тема Спорт": ЦСКА започва подготовка не по-рано от 15 юни

ЦСКА няма да започне лятната си подготовка по-рано от 16 юни, разбра "Тема Спорт". Дотогава ще се чака решението на Изпълкома дали клубът ще продължи участието си в А група. За целта новото дружество на Петър Манджуков и Юлиян Инджов ще трябва да бъде прието от футболния съюз за наследник на армейците в елитната дивизия. Събирането на ръководните фигури в БФС е планирано да се състои в средата на юни. Едва след като има окончателна яснота къде ще играе ЦСКА през следващия сезон, ще стартира и подготовката на състава за новото първенство. Тимът се очаква да се събере ден след решението на Изпълкома. Все още не се знае дали играчите ще имат лагер в чужбина.

"Тема Спорт": Ботев Пд иска трима от Левски

Трима души от Левски са в трансферните планове на Ботев, съобщава "Тема Спорт". Канарчетата искат да привлекат през лятото близнаците Борислав и Радослав Цоневи, а също така и вратаря Пламен Илиев. Представители на жьлто-черните първо са започнали преговори с агента на Илиев. Известният с прозвището Пацо Тигъра страж обаче в началото е поискал прекалено голяма заплата. През следващата седмица предстоят нови разговори. В Ботев се надяват да убедя Илиев да намали финансовите си претенции. Освен това в момента той е резерва на "Герена" на сърбина Боян Йоргачевич. Любопитното е, че ако все пак склони да облече фланелката на Ботев, Илиев ще се събере с бившия си съотборник от Левски Михаил Иванов. В момента той е титулярен вратар на канарчетата, а при сините бе заместник на Пацо Тигъра. Ситуацията с Пламен Илиев, който ще напусне Левски през лятото, се следи и от Берое. Старозагорци все още не са успели да подновяват договора на Благой Макендижев, който бе повикан в националния отбор за мача с Малта. Ако го изпуснат, то Берое остава само с Илко Пиргов на вратата. От Ботев се облизват и за халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи. Жълто-черните обаче доста трудно биха постигнали съгласие със столичани за техен трансфер.

„Стандарт”: Ботев (Пд) готви сензация с трансфер от Нотингам
Ботев (Пд) иска на всяка цена да привлече вратаря на "Нотингам" Димитър Евтимов. "Канарчетата" са набелязали играча от дубъла на "Форест" за заместник на напускащия титуляр Адам Стаховяк. Пловдивчани вече са провели разговор с Евтимов и се очаква в близките дни да стане ясно дали подобен изненадващ трансфер може да се осъществи. Големият коз на "Ботев", с който тимът се надява да изкуши Евтимов, се казва Петър Пенчев. Треньорът на "жълто-черните" е в отлични отношения с него. Двамата работеха заедно в "Чавдар" (Етрополе) и са останали приятели. Офертата на "Ботев" вероятно ще бъде не за откупуване правата му, а за отдаване под наем. Ако не се стигне до сделка с двукратния европейския клубен шампион, то "Ботев" ще прибегне до вариант "Б". Това означава, че пловдивчани ще предприемат офанзива по привличането на Пламен Илиев. Тигър изпадна в немилост в "Левски" и може да е поредният ненужен играч от "Герена", който да се озове в "Ботев". Преди 3 дни професионален договор с "канарчетата" пък подписа Мартин Димитров. Китаеца, както е известен сред съотборниците си, е роден на 20 март 1996 г.

"Тема Спорт": Поморие става сателит на Берое

Шампионът на Югоизточната В група Поморие ще стане сателит на Берое от новия сезон, разбра 'Тема Спорт". Тимът си спечели промоция за втория ешелон, след като завърши на първо място без особена конкуренция. До края на сезона на югоизток остава още един кръг, който ще се изиграе през уикенда. Разговори между ръководствата на Берое и Поморие вече са водени и отношенията между двата клуба са изяснени. Заралии няма да имат Б отбор във втора дивизия, като вместо това са предпочели да установят свой сателит. Това ще им коства далеч по-малко средства, отколкото издръжката на втори състав. Като част от споразумението между двата клуба Поморие ще обиграва юноши на Берое. Под наем ще бъдат изпратени поне 3-4 момчета, основно от старшата възраст. Сред тях са талантите Михаил Михайлов, който е вратар, и десният бек Пламен Тенев. Тимът от крайморския град е воден от Малин Орачев. Записалият 398 участия в А група наставник вече няколко години е в Поморие, като първо забърши състезателната си кариера в отбора, а след това стана директор на школата. Почти си-гурно е, че Орачев ще запази поста си на треньор и във втория ешелон, като ръководството е останало много доволно от неговата работа начело на тима. За последно отборът бе член на Б група през 2012 г. В последния кръг от сезона Поморие има протоколно гостуване в събота на аутсайдера Левски Карлово.

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки