Скримов: Можем да спечелим финалите на втора група в Световната лига

"Още нямам представа къде ще продължи кариерата ми през следващия сезон"

Скримов: Можем да спечелим финалите на втора група в Световната лига

„Със сигурност можем да спечелим финалите на втора група в Световната лига“, заяви категорично състезателят от българския национален отбор по волейбол Тодор Скримов преди началото на вчерашната открита тренировка. Избраниците на селекционера Пламен Константинов продължават усилено да се подготвят за мачовете срещу Канада от втора група на Световната лига. Двубоите с „кленовите листа“ са на 30 и 31 май (петък и събота) в „Арена Ботевград“.

„Мачът срещу Канада на Световното първенство в Полша си беше наш. Тактиката за срещите сега ще бъде същата, но въпросът е да я спазим по-добре и да спечелим“, продължи националът. Припомняме, че на Мондиала в Полша през изминалата година „лъвовете“ загубиха с 2:3 двубоя си със северноамериканците от груповата фаза на шампионата. Нашите момчета водеха с 2:1 гейма и имаха предимство в четвъртата част, но допуснаха пълен обрат.

В края на миналата седмица „трикольорите“ изиграха две контроли срещу Сърбия в Белград, като спечелиха и двете проверки с 3:2. Ето какво отговори Тодор Скримов на въпрос дали тези мачове със западните ни съседи могат да дадат реална преценка за формата, в която се намира нашият отбор: „Не мога да кажа, защото все пак и в сръбския отбор липсваха някои основни състезатели. Но се представихме добре и мисля, че бяха положителни за нас.“

„Още нямам представа къде ще продължи кариерата ми през следващия сезон. Има някои предложения, но още нищо не е ясно и изчаквам. Надявам се до 2-3 седмици да съм подписал договор с някой отбор“, завърши посрещачът.

Първият мач на България срещу Канада е в събота от 17:30 часа, а билети за срещата могат да се закупят на касите на „Арена Ботевград".

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки