26-а купа за властелина Левски или първи трофей на "Тича"?

Левски и Черно море ще разплетат последния възел за сезона в българския футбол

26-а купа за властелина Левски или първи трофей на "Тича"?
През сезон 2014/15 Левски и Черно море платиха дан за грешките си, допуснати в началото на кампанията. Въпреки напъните им в нача­лото на годината двата отбора останаха във Втората шестица на А група и още от средата на месец март ритаха за здраве в шампио­ната. Крепеше ги единстве­но турнирът за Купата на България. Той даваше сила и на двата отбора. Ако столи­чани не напредваха в него, то почти сигурно някои от играчите щяха да са се раз­бягали от невижданото от дълго време голямо безпари­чие на "Герена". Черно море също крачеше напред в надпреварата заедно с приятелс­ките мачове, които успоред­но играеше в първенството.

Е, тази вечер от 20:00 ча­са на стадион "Лазур" в Бур­гас двата отбора могат да направят така, че феновете им да се гордеят. Шпаги ще кръстосат треньорите Стойчо Стоев и Никола Спа­сов. Те не започнаха първенството начело на тимове­те си. Какво ли щеше да се случи, ако го бяха сторили? Това вече няма значение. Днес съставите им могат да се покрият със слава и нищо друго няма значение. Двама­та минават за специалисти, които харесват атрактив­ния футбол. Черно море оба­че през годините си изгради име на здраво играещ от­бор в дефанзивен план. Предстои да видим дали си­ните атаки ще залеят вар­ненския вълнолом, или пък той ще устои.

Стоев няма много дилеми около състава. Сините до последно ще стискат палци Роман Прохазка да е на ли­ния. Той лекуваше контузия в бедрото и проведе една-единствена нормална тре­нировка преди снощната на "Лазур". Словакът обаче е обявил пред отбора, че ще играе каквото и да му стру­ва това, и е заявил на треньора Стойчо Стоев, че може да разчита на него. В случай че Роман не получи разрешение от лекарския щаб, като десен бек ще за­почне Александър Александ­ров. Любопитното е, че до зимата той бе играч на Черно море. Карето в защита ще се допълва от Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Ве­селин Минев. В центъра на терена ще действат Мигел Бедоя и Владимир Гаджев, а пред тях ще е Антонио Аниете. Именно с представяне­то на последния са свързани надеждите на сините фенове за купа. Въпросителна пред треньора на Левски е кой да бъде дясно крило, но шансовете на Божидар Краев да започне са по-големи пред тези на Луис Педро. Вляво ще е Абди, а на върха на атаката Домовчийски.

Треньорът на Черно море Никола Спасов бе засипан с проблеми преди двубоя и включи едва двама защитници в групата за мача - Миха­ил Венков и Живко Атанасов (любопитното е, че варненци тръгнаха за Бургас с три­ма вратари - Чанович, Китанов и Николов). Аут поради контузии са Мамуту Кулибали, Слави Сталев и Стефан Станчев, а капитанът на отбора този сезон Кирил Котев бе освободен. Заради това ще се наложи дефанзивният халф Тодор Паланков да играе в центъра на отбрана­та. Стенио най-вероятно ще е десен бек, а опция за поста е и Даниел Георгиев. В халфовата линия ще са Марк Клок, Марчин Буркхард и Себастиян Ернандес. По дясно­то крило се очаква да атаку­ва Бакари, по лявото Курьор, а централен нападател да е Вилян Бижев.

Лявото крило Симеон Рай­ков ще остане резерва, тъй като е излязъл от игрови ритъм - почива около месец заради счупване на костици на ръката. Извън титуляри­те ще са и Иван Коконов и Георги Божилов. Причината е, че след този мач двамата ще напуснат Черно море, за­щото не попадат в сметки­те на Никола Спасов за след­ващия сезон.

Левски – Черно море
20:00, „Лазур”, Бургас

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич – Прохазка, Стойчев, Белаид, В. Минев, Гаджев, Бедоя, Краев, Абди, Аниете, Домовчийски
Треньор: Стойчо Стоев

Черно море: Чанович – Стенио, Паланков, Ж. Атанасов, Венков, Клок, Буркхард, Бакари, Ернандес, Курьор, Бижев
Треньор: Никола Спасов

Съдия: Ивайло Стоянов
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки