Ексклузивно: Звездите на Бразилия от 1994 г. идват за един неигран мач срещу България (аудио)

Преди по-малко от месец Христо Стоичков и тарторите от четвъртите в света хвърлиха ръкавица към Бразилия - да дойде с отбора си от 1994 г. за един (неигран) мач срещу България.

Ексклузивно: Звездите на Бразилия от 1994 г. идват за един неигран мач срещу България (аудио)

Преди по-малко от месец Христо Стоичков и тарторите от четвъртите в света хвърлиха ръкавица към Бразилия - да дойде с отбора си от 1994 г. за един (неигран) мач срещу България.

 
Сега мисията става все по-възможна. В Страната на кафето се създаде нов отбор, наречен „Бразилия 94-02". Съставен е от футболистите, които спечелиха четвъртата и петата световна титла за „селесао".
 
Съществуването на този тим е строго лимитирано - само до 2016 г. След това годините на звездите ще започнат много да тежат. През това време световните шампиони ще играят в благотворителни мачове по целия свят. Ромарио и Бебето, Роналдо и Роналдиньо, Карлос Дунга и Роберто Карлуш трябва да се превърнат в голямата атракция за следващите пет години.

 
„Бразилия 94-02" ще бъде финансиран от специален фонд, в който ще има 5 милиона евро. Но собствениците му ще получат всички рекламни и маркетингови права от мачовете.
 
БФС, чийто президент е героят от „САЩ-94" Борислав Михайлов, ще проучи въпроса как звездният бразилски отбор може да дойде в България. Със сигурност много компании ще се съгласят да спонсорират визитата. Очаква се първия ход за идеята да направи първият вицепрезидент на БФС Михаил Касабов, който на 30 юли ще представя България на жребия за квалификациите за „Мондиал 2014" в Рио де Жанейро, пише "Труд".

Самият Касабов потвърди информацията пред Novsport.com, като уточни, че възможността идеята да се осъществи все още е в много начален етап.

"Има такава идея, да. Те си обикалят света, но дали ще дойдат в България... Може би да, може би не, все още нищо не е ясно", лаконичен бе Касабов пред Novsport.com.
 
„Стъпят ли у нас, няма как да не ги бием - каза преди месец Наско Сираков. - В Щатите ни се измъкнаха, защото подценихме италианците, но сега прошка няма да има."

 
На световното в САЩ България и Бразилия така и не се срещнаха. Нашите паднаха от Италия на полуфинал, а след това „селесао" взе титлата след дузпи срещу „скуадра адзура". Бразилия и България са играли само веднъж на световно първенство - през 1966 г. в Англия, когато „кариоките" ни побеждават с 2:0 след голове на Пеле и Гаринча. Най-вероятно „Бразилия 94-02" ще започне турнето си в Германия до края на септември. Само веднъж в историята двете най-успешни футболни нации са се срещали на мондиал – точно през 2002 г. Тогава Бразилия победи с 2:0 във финала след два гола на Роналдо. Сега идеята е Германия да събере отбора и пак да изправи срещу Феномена големия вратар Оливер Кан, който тогава със счупен пръст не успя да хване ударите на бразилския голов терминатор.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки