Уес Браун вече е играч на Съндърланд

Защитникът на Юнайтед подписа за 4 години с "черните котки", Джон О'Шей ще го последва

Уес Браун вече е играч на Съндърланд
Съндърланд подписа 4-годишен договор със защитника Уес Браун, който преминава от шампиона Манчестър Юнайтед при „черните котки” за неоповестена сума, съобщава BBC. На „Олд Трафорд” ясно дадоха да се разбере, че няма да разчитат повече на 31-годишния бранител и северняците използваха удобния момент да го провлекат.

Очаква се в близките часове и друг защитник на „червените дяволи” да поеме в посока „Стейдъм ъф Лайт”. Става дума за Джон О’Шей, който вече мина медицински прегледи на базата на Съндърланд и всичко е въпрос на доуточняване на детайли. Има вероятност и Дарън Гибсън да се присъедини към контингента бивши „дяволи” в тима на Стийв Брус.

Уес Браун направи своя дебют за Манчестър Юнайтед през 1998 година и изигра 361 мача за клуба преди да напусне. „Щастливи сме да приветстваме играч от класата на Уес в Съндърланд. Той ще донесе опит, качество и шампионски манталитет в отбора”, заявява треньорът на „черните котки” Стийв Брус.В кариерата си Браун има 23 мача за националния отбор на Англия, печелил е на два пъти Шампионската лига, 5 пъти е вдигал титлата на Висшата лига, 2 пъти ФА Къп и 2 пъти Купата на Лигата с екипа на Юнайтед.

През последния сезон обаче конкуренцията на младите близнаци Фабио и Рафаел го изкараха извън сметките на сър Алекс Фъргюсън. Сега с привличането на Фил Джоунс и наличието в състава на Неманя Видич, Рио Фърдинанд и Крис Смолинг за него просто не остана място в „Театъра на мечтите”.

„Браун показваше невероятен професионализъм в Манчестър Юнайтед през годините и само ще направи защитата ни по-силна. Той е играл на най-високо ниво и може да вкара спокойствие и манталитет на победители сред другите играчи в отбора”, коментира наставникът на Съндърланд и бивш капитан на Юнайтед на терена Стийв Брус. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки