София за първи път домакин на суперкрос шампионат

Най-голямата българска звезда в суперкрос Стоян Рашков посланик на Supercross Sofia

София за първи път домакин на суперкрос шампионат

За първи път България ще домакинства състезание по суперкрос, което ще се проведе между 30 октомври и 1 ноември 2015 година в зала „Арена Армеец“. България беше предпочетена пред Румъния и Сърбия за домакин на шампионата и стана първата страна в Източна Европа, която посреща такъв тип състезание. Шампионатът носи името Supercross Sofia – Битката за София, а българската столица беше предпочетена за негов домакин не само заради локацията и подходящото време на провеждане, но и защото единственият състезател в AMA Supercross  шампионата от Източна Европа е българинът Стоян Рашков. 

Стоян Рашков е първият пилот от България, който достига най-големите и престижни мотокрос и суперкрос серии в света – шампионатите на AMA в САЩ. През 2014 година той направи професионалния си дебют в САЩ с 2 последователни подиума - 2рo място в Тенеси и 3то в Северна Каролина. В началото на 2015, Рашков се присъедини официално към един от най-големите отбори в американския суперкрос и мотокрос– JGRMX. Този сезон пропусна първите 2 старта на AMA Lucas Oil мотокрос шампионата, поради контузия в рамото, като се очаква да се завърне на трасето за 4тия кръг в Тенеси. Българският състезател ще се включи и в шампионата в София заедно със съотборниците си Фил Николети и Уестън Пайк, като 3мата ще бъдат и посланици на Supercross Sofia. Участието на четвъртия пилот от отбора Джъстин Барша за кръга в София все още не е потвърдено, поради множеството травми, които претърпя този сезон.

Именно бързото израстване и успехите на Стоян Рашков отвъд океана, допринесоха България да спечели домакинството на състезанието в София през ноември. Събитието в зала „Арена Армеец“ ще се проведе на изкуствено създадено дърттрак трасе, което ще се строи пет дни преди началото на състезанието. Всички фенове на този спорт ще могат да се докоснат до най-големите отбори и имена преди началото на състезанието в дните преди състезанието. Друга новост за България са и двата поредни състезателни дни, които ще се провеждат с отворени боксове.

Шампионатът обещават много емоции, награди и игри с публиката, както и едно невиждано зрелище на две колела, съпътствано от много музика, невероятно шоу, спиращи дъха пироефекти и светлини.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки