Питсбърг очаква смяна на собствеността

Марио Лемьо и Рон Бъркъл са наели компанията "Морган Стенли" за целта

Питсбърг очаква смяна на собствеността
Собствениците на Питсбърг Пингуинс заявиха, че са се свързали с финансовата компания "Морган Стенли", чиято задача е да продаде част или всичките акции на клуба от Националната хокейна лига.

В общо изявление босовете Марио Лемьо и Рон Бъркъл заявяват, че са получили различни запитвания за клуба през последните години. Точно легендарният канадец иска да се раздели със собствеността си вече. 

"След като спасихме тима от банкрут и осигурихме дългосрочното му бъдеще в Питсбърг и положихме стабилна основа за продължителен успех, смятаме, че е време да разгледаме опциите, които ни се предлагат", пишат Лемьо и Бъркъл.

Отборът на Питсбърг е оценяван от сп. "Форбс" на 565 милиона долара. Клубът успя да се класира за плейофите в последните 9 сезона, притежава може би най-добрия хокеист в света в лицето на Сидни Кросби, а последните 377 домакинства са се играли пред разпродадени трибуни.

Лемьо и Бъркъл, които построиха нова арена за клуба през 2010 година и видяха спечелването на купа "Стенли" година по-рано, добавиха, че планират да останат в близост до отбора и да продължат да му помагат с каквото могат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки