Български специалист ще подготвя пистите за Пьончан 2018

От Република Корея искат да подпиша договор с тях, който да бъде от 1 юли до 2016 година

Български специалист ще подготвя пистите за Пьончан 2018

Директорът на световните купи в Банско и доказан специалист по подготовката на трасета в алпийските ски Валентин Стефанов получи покана за съдействие от организационния комитет на зимните олимпийски игри в Пьончанг 2018. Домакините от Република Корея искат българина да подготвя пистите за техничните дисциплини в екип с Ханс Пиерен.

"От Република Корея искат да подпиша договор с тях, който да бъде от 1 юли до март 2016-а и ще се подновява за всяка година до края на олимпиадата", обяви Стефанов.

През първия си контракт той ще посети Република Корея 3 пъти, като най-голям ще бъде престоят му през 2016 годиа, когато в рамките на 30 дни ще трябва да организира стартовете за световните купи за мъже и жени. Тези стартове са първите тест-състезания в Пьончанг, които са задължителни преди зимна олимпиада.

Престижният ангажимент на българския специалист, свързан с подготовката на писти за олимпиада, е втори за него. Преди година той бе поканен от Русия да направи пистите за алпийските ски по време на зимната олимпиада в Сочи. Именно отличната му работа там е накарала и корейците да се обърнат към него.

"Това е голямо признание както за Валентин, така и за българските ски", коментира президентът на БФСки Цеко Минев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки