Емоции и обрати белязаха второто издание на турнира "Георги Славков - Бенкса"

Победител в оспорваната надпревара стана СОУ "Константин Величков" (кв. "Кючук Париж")

Емоции и обрати белязаха второто издание на турнира "Георги Славков - Бенкса"
120 деца от 12 пловдивски училища премериха сили във второто издание на детския футболен турнир "Георги Славков - Бенкса", което се проведе в събота (6 юни) на "Футболен комплекс Ботев 1912". Както и в дебютната си година, надпреварата предложи много емоции за малчуганите, които този път бяха на възраст до 5-ти клас. Мачовете помежду им бяха изпълнени с много заряд, интригуващи обрати и неочаквани развръзки, в няколко случая се стигна и до ролетката на дузпите.

Първите четири отбора в класирането си поделиха сумата от 3800 лв, която те получиха под формата на ваучери, с които училищата-призьори ще могат да оборудват физкултурните си салони и спортни площадки според своите нужди.

Победител в оспорваната надпревара стана СОУ "Константин Величков". Малчуганите от кючукпарижкото школо триуфираха заслужено, след като записаха пет последователни победи в груповата фаза и мачовете от елиминациите. Шампионите прибраха купата "Георги Славков - Бенкса" във витрината на своето училища, заедно с чек за 1500 лв, който могат да изразходват за подобряване и обогатяване на материалната си база.

Във финалната среща отборът на "Константин Величков" сътвори обрат от 0:2, за да се наложи с крайното 5:3 над достойните финалисти от ОУ "Стоян Михайловски", които се задоволиха със сребърните медали и ваучери за 1000 лв. Третото място и чек за 800 лв. остана за един от фаворитите в турнира - ОУ "Васил Левски". Децата от "Левски"-то показаха доста добро ниво през целия турнир, но на полуфинала бяха поразени от изравнителен гол в последната минута, а след това и победени с дузпи от връстниците си от "Стоян Михайловски". Четвъртото място и чекът за 500 лв. отиде при момчетата от ОУ "Княз Александър Първи".

Именно от състава на четвъртите в крайното класиране обаче бе излъчен най-добрият вратар в турнира - Алекс Харатунян. Изявите на петокласника бяха оценени от опитното око на легендарния вратар на "Ботев" Кирил Пейчев, който лично връчи статуетката на Алекс, заедно с фланелка и подпис от Адам Стаховяк. Другите две индивидуални отличия отидоха при отбора - шампион. Илиян Петров грабна приза за голмайстор на турнира с 10 попадения, а наградата му бе връчена от поразявалия десетки мрежи майстор на гола и дрибъла - Атанас Пашев. Малкият реализатор получи и фланелка с подпис на голмайстора на "Ботев" Иван Цветков.

Специалният приз "Георги Славков - Бенска", който се връчва на най-полезния състезател в турнира отиде при друг възпитаник на СОУ "Константин Величков" - Венцислав Лилов, който получи специална статуетка и фланелка с подпис на Йордан Христов от дъщерята на Бенкса - Десислава.

Още няколко големи имена от историята на "Ботев" изгледаха турнира и участваха в награждаването. Отборните отличия на победителите връчиха Иван Глухчев, Петър Зехтински и Иван Занев.
 
Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

Ботев (Пловдив) си хареса нападател от Люксембург (видео)

Оеге-Зице ван Линген направи фурор още в квалификациите на Лигата на конференциите с 4 гола в 4 мача

Душан Керкез: Хубаво е да завършим годината с победа

Треньорът на Ботев (Пловдив) бе доволен от минималния успех над Хебър

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки