Стойчо Стоев: Не искам да съм посредствен, това ме води в кариерата

„Ръководството на Левски ме подкрепи за радикални промени, търся по-добри футболисти”, каза наставникът на „сините”

Стойчо Стоев: Не искам да съм посредствен, това ме води в кариерата

Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев каза, че предстои „труден период” за „синия” клуб. В момента се работи по селекцията, като наставникът подчерта, че се водят преговори с футболистите и има набелязани българи и чужденци, за които ще се направи опит да бъдат привлечени.

 

„Говорено е с тези футболисти, които искаме да останат и с тези, които са дали максимума от себе си. Дали Антонио Аниете ще остане? В края на краищата всеки си търси съдбата. Аниете е един футболист, който публиката го припозна като една част от тях и го прие доста добронамерено. Бях подкрепен от ръководството за радикални промени. Началото ще е трудно, може би още по-трудно от зимния период. Ще има редуциране на бюджет. Трудно ще е да изберем голямо качество от футболисти. Имам поглед върху български футболисти и върху чужди, дано ги привлечем, за да направим отбор. Истината е че трябва да се направи един стабилен отбор. Идеята е Левски да печели с увереност и самочувствие. Труден период ни чака. На този етап търся друг тип футболисти, може би по-добри футболисти”, каза той в предаването „Спортна треска” по БНТ1.

 

На въпрос дали Левски наистина е отправил оферта към гръцкия атакуващ полузащитник Василис Куцианикулис, треньорът отговори:

 

„Не знам от къде идва тоя информация, някаква спортна спекулация. Май никой не отдава значение дали е истина или не”.

 

Стоев добави и каква е личната му мотивация в треньорската кариера. Той подчерта, че се стреми да не обръща внимание на странични неща, а да се фокусира изцяло върху работата си.

 

„Ако не се фокусирам върху преките си задължения, а отдавам значение на някакви медийни писания или някакво недоволство от публика, в един момент моята работа няма да бъде същата. Наистина се стремя да не обръщам внимание и да си изпълнявам задълженията. Не искам да съм посредствен, това ме води в кариерата. Аз за себе си знам и съм решил, че в един момент, ако безверието ме обземе, най-вероятно това ще е края на треньорската ми кариера”, сподели наставникът на „сините”. 

 

„Лудогорец и Левски са два различни полюса. Лудогорец е система на работа, организация, финанси. Левски е традиция, история и наистина голяма публика. Сега като треньор на този отбор разбрах каква подкрепа може да е публиката. Наистина тя е душата на отбора. Надявам се да продължават в този дух. Тези хора наистина обичат със сърцето си отбора и се надявам във времето любимият им клуб да им носи повече радост“.

 

Стойчо Стоев се върна и към финала в турнира за Купата на България. Левски загуби драматично от Черно море с 1:2.

 

„Нормално е когато загубиш един финал да има разочарование. Няма как да не ти тежи. Силно казано е, че може би щеше да бъде някакъв превратен момент (при победа), но малко или много щеше да зарадва хората. Все пак 6 години без отличие. Надеждите на хората бяха различни и това те кара да се чувстваш разочарован”.

 

„На самите футболисти едва ли е тежало това (липсата на трофеи). По-скоро на самия клуб. Когато се тръгне на компромиси от съдията, това рефлектира на неговото обективно съдийство. Говоря че можеше да изгони Борко Стойчев, после изгони заслужено футболиста на черно море, а после не даде дузпа за нас”.

 

Той обърна внимание и на смяната на Аниете, заради което получи множество критики след двубоя.

 

„Смяната беше съвсем различна. В един момент Аниете се контузи, дадоха ми знак от вътре от игрището. Времето беше малко и затова я направих. Ако бях успял, щяха да кажат, че е някаква фамозна смяна. Лесно е да се коментира от вън. Всичко това го приемам за нещо нормално, Правя си анализи за себе си. Като разбера къде съм сбъркал, гледам повече да не я повтарям. Основната грешка беше в края. Можеше да не се стигне до тази ситуация, затова и казах, че сме зелени в някой неща – например да питаш съдията, да забавиш тъча, да получиш жълт картон, това е част от играта”.

 

Стоев добави, че се надява ситуацията около ЦСКА да се оправи и „червените” да получат лиценз за А група, защото вечното дерби предлага едно „неповторимо изживяване за всички”.

 

„За мен, като треньор, е неприемливо, защото Левски - ЦСКА е едно неповторимо изживяване за всички. Ако го няма ще натежи на хората, които обичат футбола. Заслужава си тези мачове да продължават да се играят. Надявам се нещата да се развият нещата в добра насока за ЦСКА”.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки