Божинов: Пожелавам на Левски отново да го гледаме в Лига Европа и в Шампионска лига

„Иво Тонев решава всичко на „Герена”! Ако аз бях на мястото на Аниете, нямаше да изляза във финала”

Божинов: Пожелавам на Левски отново да го гледаме в Лига Европа и в Шампионска лига

„Аз съм левскар, обичам Левски и жеаля всичко най-добро на клуба.”

Това заяви Валери Божинов, който миналата година игра за „сините”, а този сезон прекара в италианския втородивизионен Тернана.

„Дали ще се върна в Левски на този етап? Трудно. Не съм разговаял с никой. Аз желая на клуба да се стабилизира, да влязат нови хора, с финанси, за да можем да го гледаме отбора в Лига Европа и в Шампионска лига. Но, за да станат тези неща, трябва да имаш стабилен гръб и разбира се – финанси, защото никой чужденец няма да дойде и да играе за чест и слава.”

За загубата на Левски във финала за Купата на България от Черно море:

„Топката е едно кълбо, някой път като я ритнеш, влиза, а друг път – излиза в аут или се удря в гредата. Не можах да разбера защо състезателите на Левски бяха толкова сковани, защото те на практика бяха пред своя публика. Те играха пред 14-15 хиляди души, дошли от цялата страна. Вярно, публиката не играе, но аз съм виждал тези футболисти да се представят по друг начин.”

Виновен ли е треньорът на „сините” Стойчо Стоев за поражението?

„Не съм аз човекът, който може да критикува Стойчо Стоев, но като фен, който бе на стадиона и подкрепяше отбора... сега е много лесно да обвиниш треньора за смяната на (Антонио) Аниете. Той получи някъв крамп, но аз, примерно, дори да ме беше сменил, аз нямаше да изляза! Защото аз например съм вкарал гол и мога да осмисля сезона, ако донеса трофея, просто познавайки се, нямаше да изляза.”

Какво мисли за слуховете, че не Тодор Батков, а Иво Тонев е силният човек в Левски?

„Аз винаги съм си мислил, че Иво Тонев решава нещата в Левски. Винаги това е било моето мнение. Мисля, че той решава всичко.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки