Габриела Петрова завърши на второ място на троен скок в Осло

По-късно тази вечер в Осло Ивет Лалова ще стартира в спринта на 100 метра

Габриела Петрова завърши на второ място на троен скок в Осло
Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Габриела Петрова спечели сребърен медал в дисциплината троен скок на състезанието от Диамантената лига по лека атлетика в Осло (Норвегия). Петрова завърши втора с 14.57 метра от третия си опит и остана само на 7 сантиметра от личния си рекорд, който постигна преди три дни на турнир в чешката столица. Световна шампионка от Москва 2013 и олимпийска вицешампионка от Лондон 2012 Катерина Ибаргуен (Колумбия) записа трета победа в третия старт за сезона в дисциплината в Диамантената лига. 

Ибаргуен постигна 14.68 метра в четвърти си опит, което се оказа достатъчно за нов триумф след състезанията от веригата в Шанхай и Юджийн. 
Световна шампионка Дегу 2011, трикратна европейска шампионка и бронзова медалистка от Лондон 2012 Олга Саладуха (Украйна) се класира трета с 14.46 метра. 

Лидерката в световната ранглиста за сезона Екатерина Конева (Русия) остана четвърта. Световна шампионка в зала от Сопот 2014 и европейска шампионка на закрито от Прага 2015 Конева завърши с 14.36 метра и то от последния си шести опит. 

В генералното класиране на троен скок за 2015 година в Диамантената лига с пълен актив от 12 точки води Ибаргуен, пред Саладуха с 4 точки, а третото място делят Петрова и Конева с по 2 точки.

По-късно тази вечер в Осло Ивет Лалова ще стартира в спринта на 100 метра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки