Утре е денят X за ЦСКА

Вариантите са само два

Утре е денят X за ЦСКА

Раждането на новия ЦСКА е все по-близо и може да бъде обявено официално още утре. Това означава, че от прераждането на най-успешния роден клуб вероятно ни делят часове.

Понеделник ще е денят X и тогава ще има окончателна яснота около бъдещето на „армейците”, пише „Тема спорт”.

Вариантите са само два - или ЦСКА отива в аматьорския футбол, или Литекс се преобразува на ЦСКА. Цялата червена общност очаква да се случи точно второто. Защото това е единственият начин за спасението на клуба, а именно преобразуването му.

Казусът е почти напълно изчистен откъм юридически детайли и пречки пред участие в А група през следващия сезон няма. Идеята е Литекс да се преименува на ЦСКА и да премести седалището си в София.

Преименуваният клуб ще трябва да поиска нова процедура по лицензиране, каквато вече бе премината успешно от ловешкия отбор и е просто формалност.

По малко по-различен начин стои казусът с участието в Лига Европа. Литекс си спечели това право по служебен път, след като завърши 4-и, но третият Локо Сф не получи лиценз.

Така ловчанлии взеха квотата на столичани. Засега не е напълно ясно дали преобразуван клуб ще получи зелена светлина за евротурнирите още сега, но участие на международната сцена не бива да се изключва напълно.

При преобразуване играчите от Литекс ще се прехвърлят в новия клуб и по този начин няма да има драми с късна селекция. Не е изключено няколко футболисти от настоящия ЦСКА също да бъдат взети, а към тях да се добавят и малка бройка изцяло нови попълнения.

Оттам остават да се уточняват детайли около управлението на клуба и треньорския пост, въпреки че планът вече е начертан, и то с 5-годишна перспектива, и това ще е само формалност. Вече е ясно кои ще са новите лица на организационно ниво.

Очаква се треньор да бъде млад чужденец, който е познато име и разполага със солидна визитка. Резервната опция е свързана с добре известен български специалист.

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки