Иван Вуцов: Батков да си ходи, ако не може да издържа Левски

„Нужни са кардинални промени, ако ли не - нещата ще продължат постарому”

Иван Вуцов: Батков да си ходи, ако не може да издържа Левски

Бившият футболист и ръководител на Левски Иван Вуцов смята, че трябва да бъдат направени мащабни промени на "Герена", за да може отборът да излезе от летаргията, в която се намира.

"Не съм запознат с процесите, които сега текат в клуба. Знам само едно - трябва да бъдат направени огромни и кардинални промени, за да може да се върви напред. Иначе, ако се продължи по същия начин, не ни чака нищо добро. Не искам да взимам отношение какви конкретни мерки трябва да се вземат. Те обаче трябва да бъдат направени целесъобразно, за да бъдат от полза на отбора. Аз и да посоча какво според мен е нужно да се стори, то едва ли някой ще ме послуша", обясни Иван Вуцов пред "Тема Спорт", който доскоро бе съветник на Иво Тонев.

Той коментира и отсъствието на собственика Тодор Батков от последното събрание на Управителния съвет. Адвокатът бе призован от феновете да се яви, за да внесе яснота около собствеността на клуба, но не го направи. Той не бе упълномощил и човек, който да изложи причините за отсъствието му.

"Нямам представа защо не е бил. Трябва нещата веднъж завинаги да се изяснят и да се почне на чисто, ако искат нещо да се оправи. Не е моя работа кой ще издържа клуба и кой трябва да го прави. Нека ръководството да го мисли този въпрос. Ако Тодор Батков може да издържа клуба - да го издържа, ако не - да си ходи, това е. Мисля, че досега той е давал необходимите пари за Левски и има възможностите да продължи, но какво ще се случи, не знам", заяви още бившият национален селекционер.

Вуцов взе отношение и около намаляването на бюджета за заплати. От новия сезон най-високите възнаграждения на „Герена" ще бъдат 12 хиляди лева.

"При всички положения не е никак добре, че се свива бюджетът, че се махат футболисти заради възнаграждения и така нататък. Гледат да се прекроят нещата като пари, и то сериозно. Общо взето, в момента българският футбол е една каша. Не се знаят лицензи, този ще почне, онзи - няма, така ще бъде, по друг начин ще е, по една форма ще е първенството, пък после по различна. Просто много неща са неясни и това не е никак добре за българския футбол. Не знам как ще се излезе от тази ситуация, но трябва да стане час по-скоро", каза още специалистът.

Той добави, че обстановката около Стойчо Стоев също не е никак добра. "Не знам какво ще правят треньорите оттук насетне. Мисля, че работите не са добри там, но нека да си се оправят. Обстановката е нагнетена. Не е страшно, че си тръгват много футболисти. Ще дойдат други, които няма да са по-лоши от тези. Това са просто едни хора, които минават през нашата страна. Със сигурност е нужно сега ^а се направи качествена селекция и добра подготовка, това е стартът за излизане от ситуацията", завърши 75-годишният Вуцов.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки