Легендата Емил Кременлиев подкрепи тима на МФ в двубоя срещу Ernst&Young България

Евтимов и Пеев с поредна добра игра за МФ

Легендата Емил Кременлиев подкрепи тима на МФ в двубоя срещу Ernst&Young България
Дългоочакваният мач реванш между футболните тимове на Министерството на финансите и консултантска компания Ernst&Young България (EY) стана факт след близо двадесетмесечна пауза. За разлика от първия път, когато финансистите се поздравиха за успеха след 11:7, този мач завърши с равенство 6:6.

В състава на МФ гост бе легендата на българския футбол Емил Кременлиев. Освен бронзовия медалист от САЩ 1994, за финансистите играха Кирил Евтимов-капитан, Велин Пеев, Асен Захариев, Станислав Славов и Ивайло Ашков. Ernst&Young България излезе със следната шесторка: Константин Костов-капитан, Марин Петков, Мартин Бидов, Гриша Тодоров, Веселин Будинов, Красимир Ангелов.

Под непрестанния проливен дъжд отборите стартираха с бързо темпо и много движение по целия терен. Чрез скоростна контраатака от страна на Евтимов, Пеев прати топката в мрежата на опонента. Успокоени, че мачът започва благоприятно за тях, играчите на МФ се дръпнаха в защита, което позволи на EY да натиснат педала и да демонстрират своите качества. Водени от безспорния си лидер Константин Костов, консултантите отбелязаха 3 последователни гола, които поставиха момчетата от „Г.С. Раковски” 102 в много тежка ситуация. Тогава пролича и присъствието на екскапитана на Левски и ЦСКА – Емо Кременлиев, който с точни и навременни намеси вдигна тонуса на съотборниците си – Ашков, Захариев и Пеев обърнаха резултата до 4:3 в полза на МФ. С попадения на Бидов, EY отново излезе напред в резултата. Мачът продължи с натиск на финансистите и последвала дузпа, реализирана от Кирил Евтимов, който прати Будинов в грешната посока. Така при 5:5 приключи полувремето и спорът за това кой е по-добър остана за втората част.

Второто полувреме стартира с мощна контраатака – Евтимов спусна топката към Пеев, който реализира резултат от 6:5 и посвети хеттрика си на МФ. След важния гол финансистите пробваха да решат срещата, но пропуски на някои от играчите ги лишиха от тази възможност. След разбъркване пред вратата на МФ, последвал далечен удар и поредна лоша вратарска намеса, консултантите се добраха до изравнителен гол. В заключителните минути видимо по-свежия тим на EY се опита на грабне победата, но точни намеси на Емил Кременлиев, подпомогнат от Станислав Славов, не позволиха това да се случи. При 6:6 времето изтече и двата отбора се задоволиха с гросмайсторско реми, което е първо в историята на тима на МФ след 26 победи и 1 загуба.

Статистика:
За МФ: Велин Пеев – 3 гола, Кирил Евтимов, Иво Ашков и Асен Захариев – по 1 гол

За EY: Константин Костов – 3 гола, Мартин Бидов – 2 гола, Марин Петков – 1 гол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки