След катастрофата: Продължаваме на Спа!

С кола по-малко, но с двойно повече хъс и желание за победа, момчетата на Росен Даскалов се завръщат за следващото състезание от GT4

След катастрофата: Продължаваме на Спа!

Две седмици след тежкия сблъсък между българския пилот Росен Даскалов и немския Йорг Вибан, отборът Sofia Car Motorsport се завръща в Белгия. Четвъртият кръг от Европейския шампионат GT4 ще се проведе не къде да е, а на легендарната Формула 1 писта – Спа-Франкоршамп този уикенд, 20 и 21 юни.

Отборът остана с кола по-малко заради зрелищната катастрофа на Ред Бул Ринг, но продължава борбата си в шампионата. В зелената кола ще седнат холандският Принц Pieter-Christiaan van Oranje и младата аржентинска надежда Jose Luis Talermann. Питер-Кристиан сяда за втори път зад волана на SIN R1 GT4, след като се състезава в Зандворд, Холандия и остана много доволен от автомобила.

Хосе Луис вече има 2-ро и 3-то място в АМ класа на GT4. Той стъпи на подиум в първото състезание на Ред Бул Ринг и вдигна купата за второто място. Във второто състезание започна от пол позишън, заедно със съотборника си Хендрик Щил, който караше жълтия SIN R1 GT4 с Росен Даскалов.

Русенският инженер няма да се състезава и след катастрофата обяви, че приключва кариерата си като състезател. Неговото място ще бъде в бокса като мениджър на отбора. Въпреки силния сблъсък, той остана невредим, благодарение на здравата конструкция на автомобила, който е негов дизайн и е конструиран в България.

Квалификациите може да проследите на живо в събота от 18:20 и 18:45 ч. Двете състезания ще се проведат в неделя и могат да се гледат на живо от 10:30 и 16:50 ч. българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки