Руси Гочев: Левски показва нещо, което рядко се среща у нас (аудио)

"Хубава победа за "сините", но мачът в Словакия няма да е протоколен", каза бившият футболист

Руси Гочев: Левски показва нещо, което рядко се среща у нас (аудио)

Novsport.com разговаря с легендарния нападател на Левски от недалечното минало Руси Гочев. Той сподели каква е новата му работа в елитния Черноморец Бургас и изрази радостта си от успеха на „сините” срещу Спартак Търнава в първия двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

 

Господин Гочев, как сте в разгара на отпускарския сезон?

-          Не е отпускарски, за съжаление. Работата във футбола не остава време за пълноценна почивка. Така че работя.

 

Това да се чува.  Разбрахме, че сте в различен от Несебър клуб, в ново амплоа, може ли да кажете за Novsport.com за какво става въпрос?

-          Приех предложението на Черноморец за директор на детско-юношеската школа, така че от 20 дни съм на друго место. До последно с каквото можах помогнах на Несебър и им пожелавам успех в бъдещето.

 

Завърнахте се у дома значи. Какви са първите Ви впечатления от школата на Черноморец? Знаем, че там тренират доста кадърни деца, също така на много добри условия. Въобще първите Ви впечатления от новата Ви позиция?

-          Всъщност не са започнали всички отбори подготовка, така че впечатленията ми са много бегли и малко противоречиви. До тук спирам. Все пак ми трябва малко повече време да се ориентирам, да добия информация, за да бъда по-точен.

 

Знаем, че сте амбициозен човек, както бяхте навремето в Левски, после и в Несебър. Вие лично какви цели и амбиции си поставяте на този отговорен пост?

-          Амбициите са ясни във случая, които са ме водили през цялото време във футбола. Това, което си е поставило клуба като задачи, да бъдат изпълнени, пък те не могат да бъдат много различни. Така че една добра организация в бъдеща подготовка на млади футболисти, които да имат пътя в професионалния футбол в Черноморец и другите клубове.

 

Срещнахте ли се с повечето треньори, които са бивши кадри на Черноморец, както и с настоящия старши треньор  Димитър Димитров-Херо?

-          Да, почти всеки ден се виждам с Митко. С треньорите поетапно, защото не всички са започнали подготовка. Лека-полека, до две седмици,  ще започнат всички, така че тогава ще имам по-преки впечатления от всеки един.

 

Господин Гочев, нормално като бивш левскар да Ви попитам за Вашето мнение относно първия мач със Спартак Търнава и реванша идната седмица. Вие оптимисти ли сте, ще съумее ли Левски да преодолее коравия съперник от Словакия?

-          Левски показва нещо, което рядко се среща в българските отбори. В случая играят до край, както играят доста отбори в Европа – сериозно и с увереност, че мога да постигнат успехи в последните минути и продължението. Доказват го вече в няколко мачове. Хубава победа постигнаха, имайки предвид развоя на срещата и заслужена и мисля, че трябва да бъдат оптимисти. В никакъв случай обаче не трябва да мислят, че ще бъде протоколен мач в Словакия.  

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки