Тодор Славов ще участва в рали „Твърдица – Елена“ с нов автомобил

"Ще се стремим бързо да влезем в час и се надявам да успеем да го настроим максимално добре за трудните отсечки в Балкана

Тодор Славов ще участва в рали „Твърдица – Елена“ с нов автомобил

Водачът във временното класиране на българския рали шампионат Тодор Славов ще застане на старта на 11-ото рали „Твърдица – Елена“, втори кръг от националния рали шампионат, на борда на Abarth Grande Punto S2000. Автомобилът е нает от турския отбор Pegasus Racing.
През миналия сезон балканският шампион за 2013 година отново взе участие със същия автомобил, но за тазгодишното издание на ралито в Твърдица от турския отбор ще му предоставят по-добрата еволюция на италианския автомобил.

„Искам да изкажа огромната си благодарност към Go Grill, които подкрепиха това наше участие, както и към всички останали партньори, които ни подадоха ръка. Ще се опитаме да бъдем в челото на класирането, но добре осъзнаваме, че конкуренцията ще бъде жестока. Ще се стремим бързо да влезем в час с новия за нас автомобил и се надявам на предстоящите в четвъртък тестове да успеем да го настроим максимално добре за трудните отсечки в Балкана“, сподели своите планове Тодор Славов.

Автомобилът и екипажът Тодор Славов / Петър Илиев бяха представени днес пред десетки свои фенове в Сливен. Събитието се състоя на паркинга на един от търговските центрове в града.

Тодор Славов е начело в българския рали шампионат след провеждането на първия кръг във Варна. В родния си град Славов спечели своята първата победа в националното първенство, записвайки и първи 37 точки в актива си за сезона.

В Твърдица няма да стартира класиралият се на второ място в откриващото състезание за сезона екипаж на Октан Тим Игнат Исаев / Милен Илиев, но в шампионата се завръща първенеца от миналата година Пламен Стайков, както и атрактивният шуменски пилот Мартин Сурилов. Интерес буди и заявката на катарския пилот Халид Ал Сувайди, който ще бъде на борда на Ford Fiesta R5.

Рали „Твърдица – Елена“ ще стартира в събота следобед, а първият състезателен ден ще предложи четири скоростни отсечки.

В неделния ден предстоят нови три скоростни етапа, които ще решат крайното класиране във втория кръг от националния рали шампионат. Награждаването на първенците в 11-ото рали „Твърдица – Елена“ ще започне в 15:30 ч. на площада в центъра на град Твърдица.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки