Сензациите в пресата: Левски взе стръв за голова акула

И още: "Литекс се интересува от Даксон", "Фамилия взе властта в Марек", "Лудогорец ударил Валенсия за Лукоки", "Лудогорец сложи 500 хил. евро цена на Хамза"

Сензациите в пресата: Левски взе стръв за голова акула

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 30-и юни 2015 г.

 

"Меридиан мач": Левски взе стръв за голова акула

 

Левски стартира ударно лятната си селекция. „Сините" подписаха официално с първите си две нови попълнения Денис Мах-мудов и Джереми де Ноойер за 2 години. „Меридиан Мач" научи, че тези трансфери, освен за подсилване на отбора, са и с друга цел. Холандецът Ноойер е добър приятел и съотборник в националния тим на Кюрасао на най-желаното име за нов централен нападател -Гуйон фернандес. Таранът за последно е играл в НАК Бреда, а в родината си е известен като Палача на Аякс. На финала за Купата на Холандия през 2014-а година вкарва два гола за 5:1 над гранда от Амстердам, фернандес бе в София за преговори с Левски и през миналата есен.

 

"Меридиан мач": Фамилия взе властта в Марек

 

Властта в Марек е поверена в ръцете на фамилия Кючукови. На "Бончук" направиха сериозни кадрови промени за предстоящото участие във "В" група, след като отборът не получи лиценз да играе в "Б" група. Досегашният директор Ивайло Паргов е освободен от поста си и на негово място е назначен Янек Кючуков, който бе помощник-треньор на Тенчо Тенев през миналия сезон. След загубата с 0:1 от Хасково като гост обаче той напусна. За старши-треньор на отбора пък е назначен братовчед му Анжело Кючуков, който притежава нужния треньорски лиценз. Преди два сезона в "Б" група Марек жънеше победа след победа под ръководството на Паргов, но тогава той ползваше лиценза именно на Анжело Кючуков.

 

Вчера на стадион "Бончук" Марек стартира лятната си подготовка изцяло с играчи от дублиращия си отбор и юноши старша възраст. Амбициите отново са високи, въпреки сериозните проблеми, които има клуба. Очаква се обединение на съществуващите в момента две футболни школи в града - Марек 2007 и Марек 2010. В миналото талантите на клуба винаги са показвали отлични резултати. Именно със собствени кадри дупничани са постигали най-големите си успехи досега.

 

"Меридиан мач": Лудогорец ударил Валенсия за Лукоки

 

В Лудогорец може да се поздравят за добре свършената работа около трансфера на Джоди Лукоки. Признанието неочаквано дойде от Испания, като скаути на Валенсия признаха в местните медии, че са наблюдавали острото крило на Цволе за евентуален заместник на Софиан Фегули. Договорът на алжирския национал с Валенсия изтича днес и въпреки че му е предложен нов контракт за 4 години той все още не е дал окончателен отговор. Един от испанските участници в Шампионската лига е притеснен, тъй като Фегули е ухажван в последните месеци от италианския Интер и английския Тотнъм.

 

Лукоки обаче вече подписа тригодишен договор с Лудогорец и в следващите дни се очаква да се присъедини към новия си отбор на лагера в Австрия Юношата на Аякс пристигна в София за финални преговори заедно с агента си Киел Декер и остана впечатлен от амбициите на „орлите" отново да играят в групите на Шампионската лига. В България той успя да се види и със сънародника си Върджил Мисиджан, който е бил последният силен коз за крайния избор на Джоди Лукоки.

 

"Тема спорт": Литекс се интересува от Даксон

 

Спортно-техническото ръководство на Литекс проявява интерес към бразилския халф Даксон да Силва, пише "Тема Спорт". Ловчанлии са се свързали с мениджъра на играча и са се поинтересували при какви условия той би облякъл оранжевата фланелка. Красимир Балъков иска да подсили отбора с халф. Една от целите пред него бе полският полузащитник Марсел Гецов. Засега обаче Литекс не успява да се пребори за подписа му.

 

Даксон, който в момента е част от втородивизионния бразилски Витория Байя, все още не е дал окончателен отговор. Ако приеме, то халфът няма да има нужда от голям период за адаптация, тъй като изкара шест години в България и отлично познава обстановката у нас. От 2006-а до 2012-а той бе част от Локо Пд. Интерес към 27-годишния халф има и от "Лаута".

 

"7 дни спорт": Лудогорец сложи 500 хил. евро цена на Хамза

 

"Лудогорец" ще опита всячески да се освободи от нападателя Юнес Хамза до края на трансферния прозорец. Тунизийският таран, който пристигна в тима точно преди 1 година от "Ботев" (Пд) за малко над половин милион евро, вече е в листата на ненужните.

 

Както е известно, Хамза не замина с тима за лагера в Австрия, а ще тренира индивидуално в Разград. По информация на "7 дни спорт" тунизиецът не е пожелал да разтрогва договора си. Той взима една от доста високите заплати в тима и по тази причина е готов дори да играе за втория тим. Разградчани обаче са му поставили цена от 500 хил. евро, точно поради причината, че той не иска да си тръгва сам.

 

Цената на Хамза е доста висока с оглед на това, че след Нова година той почти не е играл за отбора. По информация на "7 дни спорт" обаче вече се е появил един кандидат за Юнес, който дори е отправил запитване за футболиста. Но конкретна сума не се споменава до този момент. Отборът обаче не е от румънското първенство, където познават отлично качествата на Хамза.

 

От "Лудогорец" не са се отказали да търсят още един нападател, който да закупят до началото на мачовете в Шампионската лига. В момента разградчани разполагат единствено с Жуниор Кишада и Цветелин Чунчуков, който пристигна преди броени дни от "Локомотив" (Пд).

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки