Пламен Марков: По най-бързия начин ще се върнем там, където е мястото на ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марков ще бъде спортно-технически директор, обяви, че ЦСКА ще разчита на играчи от собствената школа

Пламен Марков: По най-бързия начин ще се върнем там, където е мястото на ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)
Пламен Марков няма да бъде изпълнителен, а спортно-технически директор на ЦСКА. Това стана ясно на днешната пресконференция на „Армията”, на която новият треньор Христо Янев, Пламен Марков и изпълнителният директор Александър Тодоров начертаха новия път пред ЦСКА във „В” група.

Самият Марков също не бе много наясно точно какъв пост ще заеме, но заяви, че с всички сили ще се стреми ЦСКА да „изгради къща от основите” и ще разчита на собствените си кадри в аматьорския футбол.

„ЦСКА ще разчита много сериозно на футболисти от собствената си школа. Ще се обърнем и предимно към български състезатели като бъдеща политика на клуба, Това е правилният път, ако желаем да развиваме българския футбол. Не може да играем в България с по 9 и 10 чужденци и да се чудим защо нямаме национален отбор. Ние по най-бързия начин ще се върнем там, където е мястото на ЦСКА и ще залагаме и на по-опитни играчи. Но в този тежък преходен период ще дадем възможност на състезатели с качества от школата. Наши кадри ще им се дава възможност и до колко ще се разчита на тях ще зависи само от тях”, заяви Марков.



Даването на шанс на млади играчи няма да спира прогреса на клуба в по-горни дивизии, a през новия сезон Lotto ще облича "армейците".

„През акъл не ни минава възможността да не влезем в професионалния футбол още следващата година. В това никой от нас не се съмнява. Ако това не се случи, това би бил абсолютния край на ЦСКА. По-бързо от двете години ЦСКА не може да се върне в професионалния футбол. За голямо съжаление нашият клуб се върна в аматьорския футбол. Даваме си сметка, че започваме от минус пет на нула. Надявам се с общи усилия и с подкрепата на всички, които желаят доброто на ЦСКА и с целия екип да дадем максимума от собствените си възможности, да направим добър отбор и по категоричен начин с резултатите и играта си да задоволим феновете. Даваме си сметка за всички зложелатели, които не желаят ЦСКА да съществува. Разбираме колко силно желаехме това и колко са доволни сега. Ние ще бъдем толерантни към всички, но ще бъдем категорично в отпора си срещу всички, които са срещу ЦСКА”, отсече Пламен Марков.



Бившият национален селекционер обяви намерения за сериозни промени в школата на ЦСКА.

„От тук насетне ще правим всичко възможно ДЮШ да направи кастинг и да останат най-талантливите, да се развиват качества, да има конкуренция, за да има и развитие. Сега има над 250, може би и 300 деца. В моята школа всяко дете може да се запише и да тренира. Ще се търси възможност за развитие на школата на ЦСКА. Не можем да продължаваме така. Започваме да изграждаме нашата къща от основите. Започваме да я изграждаме и да я подреждаме, включително и с ДЮШ. С малки изключения аз не виждам развитие на детския футбол в България, въпреки че редица отговорни фактори говорят за това. Затова реших и създадох една частна школа, която има повече деца от школата на ЦСКА. Това не е гаранция за успех, но е гаранция за масовизиране на футбола. Не изградим ли силни школи няма да имаме силни отбори и силен национален отбор. Смяна на треньори всяка година не значи нищо. Не може да се направи състав от футболисти, които не могат да се конкурират с играчи на средно европейско ниво. Не може така да пренасяме френски, испански или немски опит. За тази цел се искат условия. Как ще се развива детско-юношески футбол, когато няма терен? Трябва да се започне от базата. Ние според възможностите си ще ползваме опит, който развитите страни могат да предложат. Развитието на ДЮШ няма да бъде оставено да върви по течението. Ще търсим всякакви начини там работата да бъде подобрена, за да изкарваме добри играчи и талантливите да не ги губим, да бъдат задържани. Треньорите в ДЮШ няма да са същия брой като сега. Аз ще участвам в подбора на юноши, ще се направи тест, конкурс, да подберем най-подходящите кадри”, коментира той.



Леко странно прозвучаха думите на Пламен Марков, че едва на самия брифинг днес е разбрал, че получава номинация за спортно-технически директор, защото Александър Тодоров все още е изпълнителен директор и не обяви намерение да напуска.

„Всички ние сме тук след разговори със собствениците на ЦСКА в лицето на г-н Инджов и Ганчев. Бяха ни предложили съответните длъжности като хора от ЦСКА, прекарали дълги години като състезатели, след това и треньори. Приехме това предложение, имайки предвид проекта, амбициите и желание да спомогнем с обши усилия за връщането на ЦСКА в професионални футбол. В момента получих номинация от г-н Тодоров, за която му благодарих", каза Марков.



Той обеща ЦСКА да предоставя повече информация за случващото се в клуба оттук насетне.

„Умишлено досега не съм давал интервюта. Информацията ще се дава не на око, а тук пред всички. Ще направим максимално възможно медиите да са максимално информирани и чрез медиите да информираме фенската общност. Ние ще работим за престижа на ЦСКА да извадим клуба от тежката ситуация. Нека няма спекулации, екипът е избиран от Христо Янев и никой никого не е налагал. Никой не е дошъл по неведоми пътища в ЦСКА като човек на някого. Не мога да отговоря кой е повече и кой по-малко собственик. Само г-н Инджов може да отговори до колко е и до колко не е собственик”.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки