Литекс няма загуба на старта в Европа

Ловчанлии са допуснали само 3 гола в 14-те си първи срещи

Литекс няма загуба на старта в Европа

За 15-и път в своята история Литекс ще участва в европейските клубни турнири. Днес ловчанлии гостуват на латвийския Йелгава в първи мач от първия квалификационен кръг за Лига Европа. Ако се доверим на статистиката, оранжевите не би трябвало да имат никакви проблеми на старта срещу определено по-слабия си съперник. В 14-те си досегашни първи срещи те нямат загуба - 10 победи и 4 равенства. В тях ловчанлии са вкарали 21 гола, като са допуснали само 3, отбелязва вестник "Тема спорт".

 

Предишния сезон в първия си двубой момчетата на Красимир Балъков направиха 0:0 при визитата на молдовския Верис Кишинев, който на реванша в София заради наводнения терен в Ловеч разбиха с 3:0. Ако разгледаме само гостуванията, какъвто ще е и днешният мач, Литекс е записал 5 победи и 2 равенства (с Верис и Лонгфорд Таун), при голова разлика 9-3. Един от успехите е над коравия БАТЕ Борисов. Очевидно е, че за тима няма значение къде ще е дебютната среща за кампанията -навън или у дома.

 

Днешният мач срещу Йелгава ще е под номер 73 за ловчанлии в евротурнирите. Досега те имат 31 победи, 13 равенства и 28 загуби. Оранжевите се надяват, че и след това си участие балансът им в Европа ще остане положителен.

 

От дебютното си участие през сезон 1998/99 те са пропуснали само три кампании -2000/01, 2012/13, 2013/14, когато не успяват да се класират. Най-много голове за Литекс в европейските клубни турнири има Ивелин Попов - 8, следван от Сандриньо - 7 и Светослав Тодоров с 6. 

 

За Красимир Балъков, който е наказан, релно това ще бъде петият мач начело на ловчанлии в Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки