Сензациите в пресата: ЦСКА взима Романов и Карата

И още: "Левски чака отговор от Костадинов до седмица", "УЕФА вади ЦСКА от Европа до 2019?"

Сензациите в пресата: ЦСКА взима Романов и Карата

Сензациите в българските спортни издания от днес, четвъртък, 2-и юли 2015 г.:

 

"Меридиан мач": ЦСКА взима Романов и Карата

 

Двама футболисти, тясно свързани с ЦСКА, отново са вариант за "червените" и е твърде вероятно да се присъединят към тях на лагера в Тетевен. Става въпрос за напусналия със скандал през зимата Антон Карачанаков и юношата на "армейците" Владислав Романов. 

 

Двамата са в напреднали преговори с новото ръководство на 31-кратния шампион на България. Те обаче са помолили за още малко време, в което да опитат да си намерят отбор зад граница. Ако това не стане, Карачанаков и Романов ще станат част от селекцията на Христо Янев, която вчера се събра за първи път.

 

Друг играч, минал през "Армията", също е пред завръщане в "Борисовата градина". Полузащитникът Николай Дюлгеров е свободен агент и е готов отново да сложи фланелката на ЦСКА. Последната дума обаче ще е на наставника Янев, който трябва да реши дали ще разчита на юношата на Левски. 

 

"Меридиан мач": УЕФА вади ЦСКА от Европа до 2019?

 

Много сериозен удар е на път да понесе ЦСКА. УЕфА може да забрани участието на тима в европейските клубни турнири в период от 1 до 3 години. Причина за тежката санкция е неплатена глоба от 200 хил. евро, която бе наложена за неспазване на финансовия феърплей.

 

Ръководството на ЦСКА има подписан договор с УЕФА да преведе доброволно парите до 30 юни. За сега обаче няма индикации, че това плащане е извършено.

 

"Тема спорт": Левски чака отговор от Костадинов до седмица

 

Спортно-техническото ръководство на Левски е дало срок от една седмица на Георги Костадинов да вземе решение дали ще приеме предложението на клуба. Доскорошният полузащитник на Берое получи две оферти от сините през това лято. Първата почти веднага бе отказана от играча, докато втората все още е актуална.

 

Засега обаче 24-годишният футболист не е решил какво да прави. Пред себе си Костадинов има предложения освен от Левски и от Казахстан, така и от клуб от Западна Европа. Не е тайна, че желанието на играча е да продължи кариерата си в чужбина. Той обаче иска да подпише с клуб от Стария континент, тъй като така ще има по-голям шанс да попадне в националния отбор.

 

Очаква се в близките дни да има раздвижване около Костадинов и окончателно да стане ясно дали трансферът  му  в  западен клуб ще бъде финализиран. Ако това не се случи, то полузащитникът ще парафира с Левски. Желанието на треньорския щаб на сините е именно Георги да се превърне в заместник на капитана Владимир Гаджев в средата на терена. През миналата кампания бившият футболист на Лудогорец бе сред най-постоянните в състава на Берое и реализира сериозен възход. Той изигра 30 мача в А група, в които реализира 2 гола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки