Литекс стана за смях в Латвия, допускайки изравнителен гол след „английски” тъч (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ловчанлии поне си тръгнаха с гол на чужд терен от Йелгава

Литекс стана за смях в Латвия, допускайки изравнителен гол след „английски” тъч (ВИДЕО+СНИМКИ)
Литекс допусна комичен изравнителен гол срещу Йелгава в 83-ата минута и трябваше да се задоволи с равенство 1:1 в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа в Латвия.
 
Гол на Божиков в началото на второто полувреме даде заслужен аванс на „оранжевите”. Но резервата Малашенкос бе оставен непокрит 7 минути преди края, за да изравни след силен тъч. Дебютиралият за Литекс Арсенио беше най-близо до гола за гостите преди почивката. 
 
Литекс доминираше през първото полувреме, но по-чистите и повечето положения бяха за домакините от Йелгава, причинени от често неразбирателство в "оранжевата" защита . Логичното се случи с подновяването на играта, когато след корнер Божиков заби с глава и рикошет в земята в мрежата. Но ловчанлии не потърсиха втори гол и лошата игра в защита им причини главоболия преди реванша след седмица.  

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


 
 
Литекс владееше много повече топката в първите минути, но първото положение беше за Йелгава. Колективна грешка на Рафа Перес и Божиков позволи на Ериба да изскочи сам срещу вратаря. За щастие, Божиков се върна навреме и отби удара в 6-ата минута.
 
Най-много се набиваше на очи компактната игра на домакините в отбрана. Постепенно ловчанлии напипаха празните пространства и новото попълнение Арсенио в 30-ата минута потърси близкия ъгъл отляво, но вратарят Икстенс извади в корнер. 


 
 
Португалецът най-много тормозеше латвийците отляво по нападението. Но нова грешка в защитата на Литекс можеше да създаде главоболия за наказания треньор на българите Красимир Балъков. Попов и Перес не се разбраха при връщане на Руменов в 33-ата минута и Сушкин открадна, озовавайки се на голова позиция. Последва удар, който за щастие на Литекс беше в слаб и Винисиус спаси. 

 

 
 
Литекс проби сгъстената отбрана на домакините 5 минути след подновяването на играта със статично положение. Васил Божиков засече от втора позиция центриране на Асприля от корнер и с помощта на рикошет в земята топката се озова в мрежата. Божиков получи удар в кръста, но продължи. 

 
 
Йелгава се откри, но Литекс мислеше повече за задържане на резултата, отколкото да вкара ново попадение. Ловчанлии, които куцаха най-вече в защита, си платиха за несихронизираната игра. Латвийците изпълниха „английски” тъч и резервата Малашенкос, необезпокояван, продължи с глава в мрежата на Винисиус. 

 
Така, Литекс отново не допусна загуба в първия си мач в Европа, откакто играе в турнирите на Стария континент. Но трябва да съжалява далеч повече, защото превъзхождаше технически латвийците, макар че в прибалтийската страна вече са изиграли 10 кръга в своето първенство. 

Реваншът е следващия четвъртък от 20:45 ч в Ловеч. 

 
 
При краен успех срещу Йелгава, във втория предварителен кръг Литекс ще срещне победителя от мача Флора Талин (Естония) – Работнички (Македония). Естонците спечелиха първия мач у дома с 1:0 след гол на Гусев в 59-ата минута. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки