Хем гледахме видео, че хвърлят тъчове…, съжалява Страхил Попов

Плюсът може би е, че трябва да сме пределно концентрирани в реванша, изтъкна капитанът на Литекс

Хем гледахме видео, че хвърлят тъчове…, съжалява Страхил Попов
Капитанът на Литекс Страхил Попов съжаляваше за пропуснатата победа в Латвия срещу местния Йелгава (1:1) в първия квалификационен кръг на Лига Европа.
 
„Виждате, едно статично положение и глупава грешка направихме всички и допуснахме много лек гол от тъч. Хем гледахме видео, че хвърлят тъчове. 83-а минута е недопустимо. Вместо да вкараме още един гол да успокоим, ни ги връщаме и им даваме да правят някакви положения пред нашата врата”, коментира Попов след мача. 
 
Той добави, че в реванша ловчанлии трябва да бъдат пределно концентрирани. 
 
„На това разчитат – само с дълги топки, тъчове, статични, знаем много добре какво искат. Във футбола не може да се каже, че няма силни отбори. Трябва да сме пределно концентрирани в реванша, да покажем, че сме по-добрият отбор и да победим.” 
 
„Изиграли са 11 мача, имат ритъм, това им е леко предимство, но ако имаме някакви амбиции, това изобщо не трябва да ни притеснява и да покажем, че сме по-добри. Не може да се сравняваме с латвийското първенство”, продължи 24-годишният футболист. 
 
„Притеснения? Не. Не може да има притеснения. Видяхте, че трябваше да ги победим. Вкъщи няма да много по-различно. Това поне ще ни е обеца, защото ако бяхме победили, сега при 1:1, трябва да сме пределно концентрирани. Това трябва да е плюсът.” 
 
Попов посочи, че той и съотборниците му са били изненадани от топлото време в Латвия. Запитан дали е имало умора у тях в края на срещата, той отвърна:
 

„Беше много топло. Ние се готвехме да е студ, а то е по-топло от България. Беше тежко, особено второто в края, слънцето печеше през цялото време. Ние все още сме в подготвителен период.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки