Сензациите в пресата: Гръцката криза връща Аниете, Бедоя заболял в Мексико

Левски освобождава Нину, ако вземе защитник, Тонев и Гонзо навиват на крак Белаид да остане, Черно море удря с бек от Франция, Турци и руснаци се облизват за звезди на Славия и още...

Сензациите в пресата: Гръцката криза връща Аниете, Бедоя заболял в Мексико

Сензациите в пресата днес, петък, трети юли 2015 година:

"Меридиан мач": Гръцката криза връща Аниете
Най-добрият футболист на Левски през миналия сезон Антонио Аниете може да се завърне в клуба. Такива информации се появяват постоянно в последните дни. „Меридиан Мач" научи, че тази възможност съществува най-вече заради дълговата криза в Гърция. Аниете направи име в южната ни съседка, след като преди да дойде на „Герена" стана голмайстор и футболист номер 1 на Втора дивизия с местния Ники Волос. Със силните си изяви в Левски се хареса и на много от водещите отбори в Гърция. Кризата обаче е спряла евентуален трансфер на Аниете поне за момента и това прави възможно връщането му. В момента футболистът поддържа форма в Испания, където играе мачлета, заедно с други футболисти без договори. Подобни тимове за свободни агенти има в цяла Европа.

„Тема спорт”: Бедоя заболял на почивка в Мексико

Испанският халф на Левски Мигел Бедоя е пипнал коварната болест панкреатит по време на почивка в Мексико. Той е предпочел там да прекара ваканцията си. Но вместо да си почине, си донесе големи проблеми. Наложи се той да се лекува след това в болница в Мадрид от рядкото заболяване. Онзи ден Мигел най-накрая пристигна в България и се присъедини към отбора в Боровец. Той обаче е свалил около пет килограма. И възстановяването му тепърва започва. То ще продължи около месец, което означава, че халфът ще пропусне първите 4-5 кръга от първенството (то стартира в уикенда на 18 юли). Вчера пък се появиха информации, че сънародникът на Бедоя - Антонио Аниете, може да се завърне на "Герена". След края на сезона той отхвърли предложението му за нов договор и реши да си тръгне като свободен агент. Той обаче още не си е намерил нов отбор. В момента шансовете да подпише пак с Левски са малки.

"Меридиан мач": Тонев и Гонзо навиват на крак Белаид да остане

Левски е много близо до запазването на един от основните си футболисти Аймен Белаид. Тунзиецът, който доскоро лекуваше контузия, в момента е на лагер със „сините“ в Боровец.Той обаче все още не е дал окончателен отговор дали приема новите условия на шефовете си и ще подпише ли контракт. Именно заради това един от тримата собственици на клуба Иво Тонев и спортният директор Георги Иванов използваха контролата с Монтана като възможност да преговарят със защитника. Той бе привикан до клубния автобус минути след контролата като Тонев и Гонзо разговаряха над 15 минути с бившия футболист на Локо (Пд), а разговорът завърши с ръкостискане. Официално потвърждение на оставането на Белаид все още няма, но е факт, че Стойчо Стоев го брои сред хората, на които ще разчита през следващия сезон. На „Герена“ пък бяха склонни да го продадат, но след отказите на Борислав Стойчев, Александър Бранеков и забавянето засега с Даниел Златков, Аймен се оказа почти незаменим.

"7 дни спорт": Стойчо умува къде да играе Де Ноойер
Старши треньорът на „Левски" Стойчо Стоев има сериозна дилема около едно от новите попълнения в отбора. Наставникът все още не е решил на коя позиция да пуска холандеца Джереми де Ноойер. 23-годишният футболист по принцип бе взет за заместник на Владимир Гаджев в халфовата линия, но в крайна сметка може да заиграе и като дясно крило. Джереми е играл на тази позиция в бившите си отбори, но все пак най-силен е като централен полузащитник. Проблемите с контузии в „Левски" допълнително заплитат възела около Де Ноойер. В момента от халфовете с травми са Борислав Цонев и Божидар Краев, а Мигел Бедоя ще се възстановява до август от стомашната инфекция, която му попречи да започне навреме подготовка с отбора. Юношите Краев и Цонев бяха използвани от Стоев точно вдясно на атаката.

„Стандарт”: Турци и руснаци се облизват за звезди на "Славия"
Турци и руснаци се облизват за звездите на "Славия" Жереми Манзоро и Радослав Василев, научи "Стандарт". Не е ясно кои точно са отборите, но те са от първите дивизии на страните. Все още няма конкретни оферти, но такива може и да пристигнат в близките дни. За тях има запитване и от Казахстан. В местния "Иртиш" вече отидоха други двама от титулярите на "белите" - Фернандер Касай и Карлос Фонсека. В същото време френското лявото крило Дуду е направил впечатление и е възможно да му бъде предложен договор. На проби в "Славия" са още белгиецът от сенегалски произход Папе (защитник), бразилецът Чарли (нападател) и шотландецът Йоан (халф). До няколко дни в състава ще дойдат още 2-3 нови.

„Тема спорт”: Литекс чака още един нов играч
Литекс може да се подсили до дни с нов футболист, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за дефанзивен халф. Засега от клуба не разкриват повече подробности. Знае се само, че е чужденец, свободен агент. Старши треньорът на ловчанлии Красимир Балъков вече обяви, че има нужда от още един играч, за да бъде сложен край на селекцията през това лято. Дотук оранжевите се подсилиха с трима чуждестранни футболисти. Това са португалският офанзивен халф Диого Виана, сънародникът му Арсенио Нунеш (крило) и колумбиецът Хенри Рохас (плеймейкър). В плановете за селекция на Балъков влизаше и един защитник, но засега няма развитие по неговото привличане. Причината е, че за него е трябвало да се плаща. Очертава се оранжевите да не вземат нито един български играч през този трансферен период. Не е изключено до края на месеца ловчанлии да се разделят с крилото си Данило Морено Асприя. Интерес към него има от турски клубове.

„Тема спорт”: Левски освобождава Нину, ако вземе защитник

Спортно-техническият щаб на Левски почти сигурно ще освободи Емил Нину, ако спортният директор Георги Иванов (който вчера отпразнува 39-ия си рожден ден) успее да привлече нов защитник. Румънецът бе взет през зимата и започна годината като титуляр, но постепенно изпадна от стартовите 11. Той бе оставен в тима само поради факта, че сините бяха напуснати от Борислав Стойчев, а Белаид е контузен, иначе бе нарочен за гонене. Представянето му в първите две контроли срещу Септември Симитли (4:2) и Монтана (2:1) обаче не бе убедително. И затова се готви раздяла. Левски иска да привлече в следващите дни защитник, халф, крило и централен нападател. В момента клубът е в напреднали разговори с таран и се надява те да бъдат финализирани до края на седмицата.

„Меридиан мач”: Черно море удря с бек от Франция

Десен бек, играл в Лига 1 на Франция, ще е последното попълнение на Черно море. От клуба все още пазят в тайна името на играча и засега се знае само, че става въпрос за качествен футболист, който е избран след сериозно проучване от страна на „моряците“. На „Тича“ вече са изпратили покана и самолетен билет на футболиста и го очакват да пристигне във Варна до края на седмицата, като още в понеделник ще премине медицински прегледи и ще започне подготовка с тима. С французина селекцията на варненци приключва.

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки