Сензациите в пресата: Янев се дърпа за любимец на новия шеф, ЦСКА с бюджет от 500 000 лв.

Хаджи отмъкна защитник от Левски, „сините” с Общо събрание в края на август; Нова вълна уволнения на „Армията”; Басейн дели Даксон от завръщане на „Лаута”; Ботев (Пд) иска Стефан Велев и още...

Сензациите в пресата: Янев се дърпа за любимец на новия шеф, ЦСКА с бюджет от 500 000 лв.

Сензациите в пресата днес, събота, четвърти юли 2015 година:

„Меридиан мач”: Хаджи отмъкна Емил Нину от Левски
Легендата на румънския и световния футбол Георге Хаджи подля вода на Левски. Той е отправил оферта към сънародника си Емил Нину и заради това бранителят разтрогна договора си със "сините". Нину бе нарочен за гонене в един момент, но след отказа на Борислав Стойчев се считаше за почти сигурен оставащ в Левски. В крайна сметка обаче румънецът не се е съгласил с новите финансови условия, които му предлагат от клуба. В този момент е дошла и офертата от Виторул, където треньор е Джика Хаджи. Новината потвърди пред "Меридиан Мач" лично агентът на Нину Николай Жейнов. "Емил си тръгва от Левски. Няма скандал или нещо подобно, просто той и клубът се разбраха цивилизовано за разтрогване на договора. Има сериозен интерес от Хаджи към него и очаквам да продължи кариерата си в Румъния", разкри Жейнов. Както е известно, Нину дойде през зимата с очаквания да бъде титуляр. Постепенно обаче той отстъпи място на тандема Белаид - Стойчев и сега логично се стига до раздялата. Това обаче отваря огромна дупка в центъра защитата на Левски, където към днешна дата единствения с опит в мъжкия футбол остава Аймен Белаид, който е и контузен. Той също не е подписал все още новият си договор, но както ви информирахме на практика се е разбрал. Друг вариант към днешна дата е юношата Деян Иванов.

"7 дни спорт": ЦСКА с бюджет около 500 хил. лв.
Бюджет от около 500 хил. лв. ще има ЦСКА за участието си във "В" група, научи "7 дни спорт". Парите са осигурени от двамата нови благодетели на "червените" и са за заплати, оперативни разходи и трансфери на футболисти в следващата една година. Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са обещали на директора Пламен Марков и треньора Христо Янев финансов комфорт, за да могат всички играчи които ще облекат червената фланелка, да мислят само за футбол. Въпреки това всички футболисти в клуба ще бъдат със срочни 6-месечни договори. Това се прави с цел спазване на наредбата на БФС и трудовото законодателство на България. Заради аматьорския статут на ЦСКА нито един от играчите и треньорският екип не може да има професионален трудов договор.

"Тема Спорт": Левски с Общо събрание в края на август

Левски ще проведе Общо събрание в края на месец август, разбра "Тема Спорт". На него трябва официално да се осъществи смяната на собствеността. След това предстои да бъдат избрани нови Надзорен и Управителен съвет, може да има промени и по Устава. Поради тази причина през следващата седмица от тръст "Синя България" (в момента организацията, както и Националният клуб на привържениците е част от УС като юридическо лице) предвиждат да се срещнат поотделно с всеки от новите босове на клуба - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Запалянковците ще държат да научат какви са бъдещите планове на шефовете, каква ще е структурата на клуба. Те ще настояват и да запазят местата си в управителния орган, за да гарантират прозрачност при взимането на важни решения. Оттам твърдят, че ще искат да са в УС, докато клубът стане стабилен и започне да функционира като добре смазана машина. Именно по настояване на организираните привърженици бе организиран и търг за изграждането на нова пропускателна система на стадион "Георги Аспарухов". Така клубът за първи път от доста години организира тръжна процедура, а не подписа директно договор с дадена фирма.

„Меридиан Мач": Янев се дърпа за любимец на новия шеф
Треньорът на ЦСКА Христо Янев засега не дава и дума да се чуе за привличането на Антон Карачанаков, научи „Меридиан Мач". Крилото минава за един от любимците на новия шеф Гриша Ганчев. Скандалният бизнесмен на няколко пъти се провали в опитите си да го привлече в Литекс. Карата е свободен агент и е готов веднага да почне с „армейците". Не ясно защо обаче Христо Янев се дърпа за трансфера на Карачанаков. Крило изкара няколко месеца в руския Балтика, но вече е свободен агент. Евентуалното негово привличане в ЦСКА би могло да донесе и бъдещ приход за клуба. Ако Антон Карачанаков успее да си върне добрата форма, може отново да събуди интереса на клубове от Европа. За „червените" Карата изнесе редица добри мачове и се превърна в любимец на феновете. Когато „червените" бяха в криза през 2012 година, юношата на Пирин бе един от малкото футболисти, който остана лоялен. Сега, в най-трудния момент в историята на ЦСКА, Карачанаков отново е готов да помогне. Към него има и други оферти от родни клубове, но той ще изчака последни действия от шефовете на „армейците".



„Меридиан мач”: Нова вълна уволнения на „Армията”
Доста от служителите в администрацията на ЦСКА останаха без работа. Заповедите им за съкращаване от длъжност са разписани от изпълнителния директор Александър Тодоров. Хората от администрацията чакат по 12 заплати и въпреки това без никакви притеснения приближеният до Лупи шеф им е посочил вратата. Шефовете прилагат трик към всеки освободен, че повече неговата длъжност няма да съществува в ЦСКА. Любопитно е, че това е обяснението и към хората, които се грижат за поддръжката на стадион „Българска армия“. Въпреки нищетата, която бяха принудени да търпят от близо година, те усърдно си вършеха работата. Понякога дори служителите на „червените“ даваха пари от джоба си, за да избягнат срамни ситуации за клуба.

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) ухажва трансферна цел на ЦСКА
Ботев (Пловдив) прави опити да привлече Янаки Смирнов, който е много близо до трансфер в ЦСКА. „Канарчетата“ опитват да подмамят голмайстора на „Б“ група от миналия сезон да предпочете тях, вместо да играе аматьорски футбол с екипа на „армейците“. „Канарчетата“ се разделиха с двамата си основни нападатели Иван Цветков и Цветелин Чунчуков и сега са готови на всичко, за да надцакат ЦСКА. Както е известно, Смирнов не започна подготовка с Локо (Горна Оряховица), което засили слуховете, че напуска клуба. Самият футболист засега не бърза да се присъедини към водения от Христо Янев отбор. 22-годишният юноша на Литекс е получил и няколко други оферти от представители на елита. ЦСКА вече е на път да отмъкне под носа на Ботев Владислав Романов. „Канарчетата“ бяха много близо до бившето крило на Локо (Сф), но офертата на „червените“ е на път да провали плановете им. Юношата на „армейците“ се очаква тези дни да се присъедини към лагера на отбора в Тетевен.

„Меридиан Мач": Басейн дели Даксон от завръщане на „Лаута”

Главната трансферна цел на Локо (Пловдив) Даксон да Силва е поискал къща с басейн, за да се завърне на „Лаута". Бразилецът е поставил това изискване заради жена си и детето си, които не били много навити да дойдат в България. Самият футболист бил склонен и на нещо по-скромно. Даксон обаче е пожелал 10 000 долара месечно възнаграждение, което изглежда непосилно за новото ръководство на „смърфовете". Все пак не е изключено техничарят да отстъпи от сумата, за да може да се прибере на „Лаута", където кариерата му тръгна нагоре. Даксон за последно носи екипа на втородивизионния Витория Баия. Футболистът с собственост на славния Вашку да Гама, но клубът няма претенции за трансферна сума. Другата голяма цел пред Локо е Христо Златински. Националът също е бивш футболист на „смьрфовете" и миналия месец изненадващо бе освободен от Лудогорец. Халфът е получил оферта от Локо, но все още изчаква, преди да обяви крайното си решение. Ако не си намери отбор в чужбина Златински, най-вероятно ще носи фланелката на Локо през новото първенство.

"7 дни спорт": Белаид и Махмудов излизат срещу Волга
Централният бранител на "Левски" Аймен Белаид днес ще запише първи мач за тима през лятната пауза. Тунизиецът ще се появи на терена в контролата с руския "Волга". Белаид пропусна първите две проверки заради травма в крака, с която пристигна в първия ден от подготовката. През повечето време Аймен се готвеше отделно от основната група на "сините". От последните дни обаче той тренира наравно под инструкциите на Стойчо Стоев и се очаква днес да се появи на терена. Друг от контузените доскоро - Божидар Краев, също ще порита срещу "Волга". Неофициален дебют с фланелката на "Левски" се очаква да направи Денис Махмудов. Македонецът пристигна при "сините" в началото на седмицата и също се готви наравно с новите си съотборници от Герена.

"7 дни спорт": Ползват Препе за парламентьор с Кипчиу
Новото попълнение на "Лудогорец" Андрей Препелица ще бъде използван като парламентьор от шефовете си, научи "7 дни спорт". 29-годишният халф, който дойде със свободен трансфер от "Стяуа", ще трябва да убеди своя бивш съотборник и приятел Александру Кипчиу да се присъедини към него в Разград. Двамата играха доста време заедно на "Генча" и в "Лудогорец" се надяват да успеят да ги съберат отново в състава си. Както е известно, разградчани предложиха 3 млн. евро за офанзивния играч, но на този етап "Стяуа" не иска да се разделя с него.

"7 дни спорт": Ботев (Пловдив) иска Стефан Велев
"Ботев" (Пд) усилено търси дефанзивен халф. На "Коматево" желаят да се подсилят на тази позиция, след като от тима си тръгна Томаш Иршак. Чешкият халф напусна "жълто-черните" и подсили казахстанския "Иртиш" (Павлодар), воден от Димитър Димитров-Херо. По информация на "7 дни спорт" един от вътрешните халфове, с които са проведени първоначални разговори, е Стефан Велев. 26-годишният халф е свободен агент, след като напусна "Левски". Освен него "жълто-черните" са набелязали още няколко играчи за евентуален заместник на Томаш Иршак. Всички желани играчи са български футболисти. Междувременно в "Ботев" все още очакват отговор от Орлин Старокин, който пък изчаква развитие за свой евентуален трансфер в Турция. Няма да е изненада и ако пловдивчани подновят разговорите си с бившия си футболист Илиян Йорданов, който за последно игра в Турция.

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки