Венелин Петков: В Нефтохимик ще приложа наученото в Австрия

Новият директор на детско-юношеската школа на Нефтохимик Венелин Петков сподели пред клубния сайт визията и очакванията си от работата с малките „шейхове”.

Венелин Петков: В Нефтохимик ще приложа наученото в Австрия
Новият директор на детско-юношеската школа на Нефтохимик Венелин Петков сподели пред клубния сайт визията и очакванията си от работата с малките „шейхове”.
 
-Г-н Петков, какви са първите ви впечатления от работата в Нефтохимик?
-От скоро съм на работа в клуба, така че ще ми трябва малко повече време за впечатления. Първото нещо, което ми направи впечатление са ентусиазмът и желанието за развитие на клуба.

-Вероятно вече имате визия, какво ще промените?
- Моята визия съм я споделил с ръководството на клуба и се надявам да започне да функционира в близко бъдеще. Ще изисквам от треньорите да работят по програма, изготвена от мен, така че при всяка една тренировка да се знае точно и ясно, върху какво се работи. Треньорите ще се подпомагат взаимно, като на всяка една тренировка трябва задължително да присъстват по двама от тях. Вече всички възрасти, които играят на футбол11, ще трябва да използват базите в Долно Езерово и Ветрен, които разполагат с големи терени, а не както е било досега, да се тренира на маломерни игрища.

-На каква методика ще заложите, кое е най-важното за вас?
-Ще се опитам да приложа това, което съм научил по време на престоя си в Австрия, наученото в тяхната треньорска школа, както и знанията на мои български колеги. Разговарял съм няколко пъти с г-н Пламен Михов, шеф на детско-юношеския футбол в БФС, който също ми помага с идеи за методиката и развитието на млади таланти. Най-важното за мен е децата да изпитват удоволствие от играта, да има взаимен респект между треньори и играчи. Малките да се научат да се раздават на 100% по време на тренировъчния процес. Всичко останало ще се подреди от само себе си.
-Разговаряхте ли вече с треньорите в школата, обсъждана ли е селекцията в долните възрастови групи?
-Разбира се, с треньорите сме в постоянен контакт за селекцията в ДЮШ. В школата ще се взимат деца с добри качества и потенциал. Практиката таксите за сметка на качествата им е вече история. Всеки един треньор ще трябва да изгради група от селектирани деца.

-В понеделник стартирате подготовка, къде ще протече и върху какво ще наблегнете?
- В понеделник започваме подготовка с U19 в 18:00 на стадиона в Долно Езерово. Първите три седмици тренировъчният процес ще се проведе в Бургас, а след това ни предстои 10-дневен тренировъчен лагер във Велинград. Ще се опитаме за краткия период от време да изградим един солиден отбор за предстоящото първенство.

- Къде ще се провеждат тренировките на малките „шейхове”?

-Набори 2007 и 2008 с треньор Иван Дончев, които ще играят футбол5, ще провеждат своите занятия от 3.08. на спортния комплекс в "Изгрев". Набор 2005 и 2006 (футбол 7) с треньор Тодор Топалов започват на 3.08 на спортния комплекс в  "Изгрев". Останалите възрастови групи с треньори Господин Господинов (2003 2004), Милен Христов (2001 2002), Тодор Койчев (2000), Иван Дончев (1999) и U19 ще използват базите на Българово, Долно Езерово и Ветрен. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки