Сензациите в пресата: ЦСКА иска Лазар Марин, „червените” под ключ в Тетевен

Славия прибира Живко Атанасов, Хамза все по-близо до Стяуа

Сензациите в пресата: ЦСКА иска Лазар Марин, „червените” под ключ в Тетевен

Сензациите в пресата днес, неделя, 05.07.2015 година:

"Тема Спорт": ЦСКА с интерес към Марин от Ботев (Пд)
ЦСКА проявява интерес към левия бек на Ботев Пд Лазар Марин. 21-годишният бранител е желан от треньора на армейците Христо Янев. Роденият в град Съединение Марин обаче има договор с канарчетата и за неговото евентуално привличане ще трябва да се постигне споразумение между двата клуба. Марин е сред най-перспективните футболисти в Ботев, като през изминалия сезон записа 15 мача, 2 гола и 2 асистенции в елита. Бранителят е играл още за Раковски в Б група (32 мача и 3 гола). Любопитното е, че той е продукт на школата на Спартак Пд, където е в периода 2004-2011 г. ЦСКА иска и още един млад футболист на Ботев, но и той е с договор и евентуално ще трябва да се плати известна сума за правата му. Червените също така чакат отговор от Владислав Романов. 27-годишното крило има няколко предложения, както от България, така и от чужбина. Очаква се в понеделник или най-късно във вторник да е окончателно ясно къде ще играе той. ЦСКА е с оферта и към голмайстора на Б група Янаки Смирнов, който за последно бе в Локомотив Горна Оряховица. Нападателят разглежда две предложения от елитни клубове, а чака и такива от чужбина. 31-кратните шампиони имат интерес и към други родни играчи, които ще дадат отговори през следващата седмица. ЦСКА ще вземе между двама и четирима футболисти от А група.

"Тема Спорт": Хамза все по-близо до Стяуа
Тунизиецът Юнес Хамза е все по-близо go трансфер в Стяуа. Шампионът на Румъния е в напреднали преговори с Лудогорец за правата на нападателя, твърдят медиите в северната ни съседка. Според изданията босът на стелистите Джиджи Бекали лично води разговорите, като е близо до финализиране на сделката. 29-годишният таран пък вече се е разбрал с тима от Букурещ за личните си условия. Хамза бе изваден от състава на Лудогорец преди заминаването на тима за Австрия. Той бе обявен за ненужен от новия треньор Бруно Рибейро. В момента играчът се подготвя самостоятелно в Разград, чакайки развръзка около трансфера в Стяуа. За една година в Разград Юнес записа 33 мача във всички турнири и вкара едва 5 гола. Той обаче така и не успя да си спечели статут на твърд титуляр. Очаква се Стяуа да плати прилична сума за правата на Хамза, чийто договор с Лудогорец изтича през лятото на 2017. Според медиите в Румъния стелистите ще дадат 500 хиляди евро за тарана. Освен Хамза ненужни при зелените се оказаха още Христо Златински и Себастиян Ернандес.

„7 дни спорт”: ЦСКА под ключ в Тетевен
Абсолютна забрана за каквито и да са медийни изяви са получили всички в ЦСКА. Забраната идва от най-високо ръководно ниво и е с цел отборът да има пълно спокойствие по време на лагера в Тетевен. Старши треньорът Христо Янев иска всички играчи да бъдат концентрирани и отдадени в тренировъчния процес. Заниманията, които провеждат всеки ден "червените", са двуразови. Целта е в началото на подготовката да се подобри кондицията и физическата форма на футболистите. Основна е и ролята на новия кондиционен треньор Душко Томич, който работи с играчите и по индивидуална програма с всички футболисти. Наред със силовите упражнения Янев и помощниците му вече провеждат и чисто тактически игри. Голямата бройка играчи, които са в Тетевен, не дава много възможности за изграждане на игрови облик, по-скоро в момента спортно-техническият щаб се запознава с игровите, физически и тактически умения на футболистите, особено на по-младите. В същото време стана ясно, че ЦСКА ще има изцяло нов официален сайт. Очаква се порталът да стартира в края на месеца. Новият клубен сайт на ЦСКА се доближава до тези на големите европейски отбори като порталите на "Реал" Мадрид, "Ливърпул", "Байерн" (Мюнхен). Ръководството на армейците ще предприеме и коренно различна търговска политика в сравнение с предишните години. Именно чрез новия сайт привържениците ще могат да пазаруват билети и карти за мачовете на отбора. Освен това в него се предвижда и онлайн фенмагазин с всички клубни артикули.

"Тема Спорт": Славия прибира Живко Атанасов

Славия е на път да се подсили с български централен защитник. Това е доскорошният бранител на Черно море Живко Атанасов, разбра „Тема спорт”. Белите вече са в разговори с играча. Атанасов разтрогна в петък с варненци по взаимно съгласие и пристига в столицата като свободен агент. Той напусна "Тича", тъй като не попада повече в плановете на старши треньора Никола Спасов. 24-годишният Атанасов няма да бъде пробван от наставника на столичани Иван Колев, а направо щеподпише. Очаква се договорът му да е за една година. До дни към лагера на Славия в Банско трябва да се присъедини и чуждестранен футболист. Знае се, че става въпрос за крило. Той обаче ще бъде тестван една седмица. В момента на проби при белите са трима иностранци - сенегалецът Бахия, шотландецът Йоан и французинът Уилфред. Първият се отчете с два гола при победата с 4:1 над Септември Симитли в четвъртък. Преди дни Иван Колев освободи двама чужденци, които не успяха да го впечатлят с изявите си - бразилецът Чарли и белгиецът от сенегалски произход Папе. Славия започва новия сезон в А група с домакинство на Локомотив Пловдив.

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки