Черноморец спечели националния турнир "Звездичка къп"

Малките "акули" си заслужиха златото след инфарктен за публиката финал с "аристоните" от Русе

Черноморец спечели националния турнир "Звездичка къп"

Националният турнир "Звездичка къп" в Бургас даде солидни доводи за силна и боеспособна футболна България, като онази- от близкото минало. На комплекса на "звездичките"край морето, условно гръмнаха пушките за своебразна футболна революция.

Организаторите бяха направили внимателен подбор на отбори участници, които откриват и развиват дарования от своите географски ширини. Децата показаха ниво и себераздаване, присъщо за по- големите батковци от България и страните, които догонваме. И ще ги догоним, ако съхраним продуктивното поколение при децата сега. ДФК "Звездичка" се утвърди като фундамент на ДЮШ у нас и на Балканите, не само като усърдна работа при отделните набори и градежа на футболни терени според възможностите, но и като организатор на надпревари- така нужни и желани от подрастващото спортно поколение.

Така например и това издание в което се включиха ЦСКА, Черноморец, Бургас спорт, Аристон /Рс/, Албион /Бс/, Карнобат и червено- бялото каре на домакините. Лютата борба за всяка педя земя на "Звездичка Арена" бе за родени: 2004/ 2005 година. Тук златото си заслужиха малките "акули" след инфарктен за публиката финал с "аристоните" от Русе.

В малкия финал, ЦСКА и Звездичка заложиха на тотален и открит футбол, галещ окото и присъщ за ерата на Микелс и Кройф. Надделяха децата на Атанас Борносузов от столицата.

При по-малките, родени 2006 година, отново триумф на Бургас над Русе, този път трофеят отиде във витрината на Бургас спорт, а среброто остана притежание за друг клуб-люпилня при школите – „Аристон”. Краен резултат 4: 2. В малкия финал "звездичките" затвърдиха постоянството от пресявките и грабнаха бронза.
Награди имаше за всички и после вкупом, тези които имаха още сили, отидоха на бургаския плаж. Това състезание бе национално, а през миналата седмица- пак "Звездичка" събра на едно място водещи школи от вътрешността на страната и заобикалящите ни държави. Тогава и сега адреналина бе в изобилие, но по важното е друго- оформя се каймака на поколение, което дай Боже да ни изкарва след време по улиците с широки усмивки, байряци в ръце и гръмогласно да звучи "Българи юнаци".

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки