Доминация на Венков на "Диана"

След няколкото спечелени турнира през пролетта и лятото по различните любителски формати из страната, Венков се завърна там, откъдето и стартира в аматьорския тенис

Доминация на Венков на "Диана"

Теодор Венков (на снимката вдясно) спечели десетия турнир на „Диана“. След като досега не бе участвал в летните сесии, зимният шампион в ранглистата , показа, че серията от победи, в която се намира, вероятно няма скоро да има край.

След няколкото спечелени турнира през пролетта и лятото по различните любителски формати из страната, Венков се завърна там, откъдето и стартира в аматьорския тенис. На финала Теодор победи своя стар познайник Милен Германов. Мачът тръгна с известни надежди за Германеца, който поведе с 2-0, но след това Теодор включи на друга скорост и предимно с изключително стабилната си игра от дъното на корта без подаръци за противника пречупи своя опонент – 6-2.

Най-много геймове обаче срещу Венков спечели Станислав Иванов. Ориентиралият се към хитрите и хлъзгави хоризонти на играта компютърен специалист, приложи пълния си набор от коварни схеми, с които взе три поредни гейма на Теодор, но това бе всичко – 3-6.

На четвъртфиналите Венков пък се справи с примера за премерена игра без изхвърляния, Едиз Батран – 6-2, а на полуфиналите сложи 0 на Любо Маринов.

От другата страна на схемата Милен Германов се справи с Велизар Велизаров, Нестор Динков, Жоро Христов и Никос Панетемитакис, за да стигне до финала. 

Интересното е, че в целия турнир имаше само един дълъг сет, в който се стигна до 5-5 гейма и нагоре и всички мачове завършваха в максимум 10 гейма.

Така наречената "Лимонадена схема" на загубилите бе спечелена от Филип Танев, който показа изключителен хъс за игра и желание да остане до края на турнира.

На върха на ранглистата въпреки загубата си Жоро Христов продължава да е убедителен лидер, следван от извоювалия отново втората позиция Емил Велчев и трети Станислав Иванов.


Пълната схема на турнира с резултатите - ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки