Миткова седма в скока на дължина на Универсиадата в Република Корея

ългарката постигна 6.31 м още в първия си опит, като това ѝ остана най-добрият резултат във финала

Миткова седма в скока на дължина на Универсиадата в Република Корея

Милена Миткова се нареди на седмо място в скока на дължина от атлетическия турнир на Световните студентски игри в Гуанджу (Южна Корея). Българката постигна 6.31 м още в първия си опит, като това ѝ остана най-добрият резултат във финала. Миткова имаше още два скока над 6-те метра – 6.08 и 6.19, съответно във третия и четвъртия опит. Шампионка с 6.79 м е рускинята Юлия Пидлужная. С представянето на Миткова завърши и българското участие на Универсиадата в Корея.

 

„Поздравявам Милена, защото се сбори здраво във финала на скок дължина. Тръгна много силно с първия си опит, но след това постиженията на рускинята и полякинята като че ли я прекършиха. Все пак, много силно участие на Миткова в дисциплината и като цяло достойно представяне на четиримата ни участници в ситуацията на намерените в последния момент средства за тяхното пътуване за Световните студентски игри. Отново ще кажа, че университетският спорт у нас се нуждае от много повече средства и внимание от страна на държавните и общински институции, които повече обещават, отколкото правят нещо в това отношение,“ коментира доц. Златко Джуров, преизбран наскоро за председател на Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

 

По-голямата част от българските участници на Световните игри в Южна Корея се прибира в събота, 11 юли, с вечерния полет през Мюнхен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки