Федерацията по таекуондо с ново ръководство

За председател бе избран д-р Росен Димитров Михайлов, получил с един глас повече от Слави Бинев

Федерацията по таекуондо с ново ръководство

На провелото се отчетно-изборно събрание на Федерацията по таекуондо WTF за председател бе избран д-р Росен Димитров Михайлов. Той получи подкрепата на 16 от присъстващите делегати. Вторият кандидат за поста – бившият евродепутат и настоящ народен представител Слави Бинев, получи 15 гласа.

Росен Михайлов е доктор по медицина и управител на СМДЛ „Рамус“. С работата си във федерацията до този момент като зам. председател, както и с изявите си в по-широк обществен план, той се възприема от голяма част от треньорите, състезателите и съдиите по таекуондо като гарант за бъдещото популяризиране на този спорт у нас и постигането на още по-големи успехи на българското таекуондо в международен план.

Непосредствено след приключването на отчетно-изборното събрание новият ръководител на Федерацията по таекуондо сподели: „Щастлив съм от избора на колегите. Благодаря на всички, които ме подкрепиха, както и на тези, които открито изразиха своята лична позиция, гласувайки в подкрепа на г-н Бинев.  

Периодът 2010 – 2015 г. с право може да се определи като най-силния за  федерацията по таекуондо до момента и на мен се падат голямата чест и отговорност да продължа  успешното управление на федерацията с цел по-нататъшно развитие и популяризиране на любимия ни спорт. Основните акценти в моето управление ще бъдат свързани с две генерални цели – още по-голяма масовост при подрастващите, които тренирайки да  укрепват физически в дух на дисциплина и високи нравствени ценности, както и да бъдат създадени нормални условия за пълноценна подготовка на националните състезатели. Ще положим всички необходими усилия да бъдат създадени Детска лига по таекуондо и Национален център по таекуондо – структури, които ще гарантират постигането на професионализъм в работата на Федерацията. Воден съм от убеждението, че има необходимост от още по-голямо развитие на спорта ни в национален и международен мащаб, и ще направя всичко необходимо нашият спорт да върви напред. Ще разчитам на екипа си и на хората, които работят във федерацията. Когато заедно укрепим основата, успехите неизбежно ще дойдат”, сподели след избора Михайлов. 

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки