Благо за Колизеума: Видях, че и други са драскали и реших, че може

Личният пиар на Георгиев отрече вандалския акт, годеницата му потвърди със снимка

Благо за Колизеума: Видях, че и други са драскали и реших, че може

"Видях, че има и други надписи и затова си помислих, че може", по този наивен начин според "Ил Месаджеро" футболистът Благой Жорев Георгиев е оправдал пред карабинерите надраскването в сряда с монета на инициалите му по антична колона в Колизеума в Рим.

За вандалския акт съобщиха всички всекидневници на Апенините. 33-годишният халф на Рубин (Казан) оставил 4-сантиметров белег, като използвал за целта рубла.  

С него била и руската му приятелка, която го придружавала на ваканцията в италианската столица, която се очертава незабравима за двойката след инцидента.В участъка Георгиев джентълменски поел цялата вина върху себе си.



Българинът казал, че видял много надписи и затова предположил, че е разрешено. В действителност постъпката му е строго наказуема, а надписите са се появили заради намалената охрана на музея от едва седем души, които не успяват винаги да предотвратяват вандалски актове.

Управата на музея планира да постави надписи на още няколко езика за забрана за писане по стените след случая с Благой Георгиев.

Междувременно личният пиар на халфа заяви, че арестуваният за посегателство върху Колизеума Благой Георгиев не бил футболистът. Според Атанас Лазаров ставало въпрос за съвпадение на имената, тъй като по същото време бившият национал е бил в руската столица, а не в Рим.

"Всичко това е измислица и лъжа, защото по същото време Благой Георгиев е бил в Москва. Той няма нищо общо с посегателството срещу Колизеума, просто се е получило съвпадение на имена", заяви пред bTV Лазаров.

Иначе вече се появи информация, че срещу въпросния Благой Георгиев е повдигнато обвинение и той е бил глобен за деянието си. Сумата на санкцията не се съобщава, но по закон тя е минимум 300 евро. Освен това законът на Апенините предвижда затвор между 6 месеца и 1 година за подобно нарушуние.

Италианските медии са категорични, че става дума за Благо. Най-големите издания като "Кориере де ла Сера" и "Република" публукаваха снимката на Георгиев и го посочиха по име, възраст и клуб, за който играе.



Освен това, годеницата на бившия национал качи снимки в социалните мрежи, които показват къде е бил той през уикенда. Есмер Омерова публикува в профила си в Инстаграм снимка от Рим и така на практика опровергава личния пиар на звездата на Рубин (Казан).
Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки