Четири екипажа отпадат от Рали „България”

Бостанджъ повежда още от първия етап

Четири екипажа отпадат от Рали „България”

Четири автомобила напуснаха колоната още след края на първите две скоростни отсечки от 46-ото международно рали България - маратонската Шиндар 1 (34.8 км) и Траянови врата (11.67). Първо извън трасето, но без каквато и да е опасност за екипажа, излезе автомобила Ситроен на Октан Рали Тим, воден от шампиона за миналата година в 2WD Антон Титов.

Преди това двигателят на Стоян Мечков (Скорпион, Ситроен Саксо) блокира в средата на 16-ия километър от старта на етапа. Един завой преди фаталния вираж на 21-ия километър, в който Титов/Мирчев напускат етапа, педала на газта в автомобила на шампионите пропада и те успяват да минат метър в този завой. "На следващия обаче нямахме никакъв шанс", заяви Антон Титов.

Макар колата да не е силно пострадала при излизането от трасето, повредите по нея са такива, че напълно изключват възможността утре екипажът да продължи по системата "рестарт".

Десет километра по-нагоре по трасето пък блокира двигателя на сливенския екипаж Стоян Мечков/Христо Калчев (Ситроен Саксо), като подобно на Титов и Мирчев, двамата също няма да продължат участието си утре. Първото преминаване на Траянови врата все още две "жертви", когато днес беше регистрирано и първото отпадане на екипаж от Хюндай Рейсинг Трофи - Дочо Цвятков/Линда Багерова (Хюндай i20 Купе R1), които на десен бърз завой, след като се чупи кормилния накрайник, излитат в тревата.

Карето на отпадналите допълват Боян Безус/Димо Бозуков (Рено Клио), двигателят на чийто автомобил варненските механици до разсъмване днес ремонтираха. Сега Безус отново има проблем с мотора, който се чупи още на втората скоростна отсечка.

Точно според прогнозите вчера, най-бърз в двете първи отсечки е екипажът Мурат Бостанджъ/Онур Ватансевер (Форд Фиеста R5), който след двете победи на Шиндар и Траянови врата вече води с 32.9 секунди на Рашид ал Кетби/Карина Хеперле (Дуб, Форд Фиеста R5). Българската битка е за третото място, като в двата етапа последователно то беше заемано от Борис Григоров/Ангел Башкехайов (Хоби кар, Ситроен С2 S1600) и Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), а след двата етапа Григоров води на Василев с 9.3 секунди.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки