Шон Мърфи: Страшно е, в България навсякъде виждам само модели

"Идвам тук почти всяка година от 2006-а или 2007-а насам"

Шон Мърфи: Страшно е, в България навсякъде виждам само модели

Двамата финалисти от световното първенство от Шефилд през май Стюарт Бингам и Шон Мърфи изиграха серия от демонстративни мачове помежду си в София - Бургас и Созопол. Един от най-титулуваните снукър играчи Мърфи застана пред камерата на Българската национална телевизия, за да сподели вижданията си за равитието на този спорт у нас, българските жени и още куп интересни теми...

- Шон, това не е първото ти посещение в България, но поне сега не се налага да играеш официални мачове. Наслаждаваш ли се на престоя си?

- Да, страхотно е. Ние, снукър играчите много обичаме да участваме в подобни демонстративни турнири, в които няма напрежение. От друга страна, това е добре и за феновете в дадената страна, в която гостуваме, защото могат да ни видят отблизо. Не може да популяризираме снукъра тук, ако българските фенове ни гледат само по телевизията.

- Знаем, че си сгоден и предстои сватба, но ако приемем, че Илейн не гледа, какво мислиш за България и българските момичета, които се славят с красотата си?
- Охо, да. Вижте, идвам в България почти всяка година от 2006-а или 2007-а насам. И мога категорично да заявя, че жените тук стават все по-красиви и по-красиви. Направо е страшно, вървя по улицата и накъдето се обърна - модел. Но преди всичко, съм създал много приятелства, които не спирам да поддържам. Освен това имате и доста слънчице, което ми харесва, защото както виждате имам доста нужда от него.

- След победата ти на Мастърса в Лондон пред януари тази година, ти вече си печелил трите най-престижни трофея в снукъра, има ли какво още да желаеш от себе си?
-  Мога да кажа, че съм постигнал резултатите, за които съм мечтал. Но не мисля, че съм дал всичко, на което съм способен в момента. Като цяло, ако трябва да спра да играя в този момент, бих се определил като успешен играч.

- Смело може да кажем, че ти сред 10-те топ играчи в снукъра. Представи си, че беше сред най-добрите 10 във футбола. Не завиждаш ли понякога на звездите в този спорт, за славата, за парите и за вниманието, което те получават?
- Не, наистина, не завиждам. Защото според мен вниманието и славата могат много лесно да се обърнат срещу теб, а и не е лесно човек да се справя с тях. В снукъра нещата са умерени и това ме прави щастлив. Феновете на нашия спорт са доста културни, Да и те искат автографи и снимки, но футболът е друга бира. Там нещата понякога излизат извън контрол, по-крайните запалянковци си позволяват много неща, за да се докоснат до своите идоли, направо си е агресивна работа това.. Дoкато ние в снукъра сме големи късметлии, всичко е много приятно и целият тур се радва на този факт.

- И последно, всички знаем, за стереотипа, който е лепнат на британците, за странното им чувство за хумор и презумцията, че сте сноби. Как се справяш с опровергаването на този етикет, защото всички казват, че си забавен и в залата за снукър, и извън не?
-О, мисля, че това е един остарял стереотип на британците. Мoже би, когато сме били още империя, това е било така. Но, знаете ли...сега времената са други..хората са любезни и забавни. Аз и моите сънародници в снукъра също се опитваме да сме възможно най-готини и мисля, че са справяме добре с тази задача.
Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

Нургюл с реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките (ВИДЕО)

Българката измъкна половин точка от трудна позиция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки