Пламен Марков: Идеален период за налагане на играчи от школата (ВИДЕО)

Изиграните контроли не са реален критерий за оценка, смята спортно-техническият директор на ЦСКА

Пламен Марков: Идеален период за налагане на играчи от школата (ВИДЕО)
Спортно- техническият директор на ЦСКА Пламен Марков смята, че участието във „В” група е идеален шанс за налагане в първия отбор на млади играчи от школата на клуба.

„Състоянието и групата, в която отборът ще се състезава, е добър период, в който да се даде възможност на младите състезатели от ДЮШ на ЦСКА да се изявят. Ако те не се възползват от тази възможност, считам, че после ще бъде по-трудно. Ние водим политика с лице към ДЮШ, идеята и бъдещите цели са да възродим тази ДЮШ, която да създава състезатели за мъжкия отбор”, заяви Пламен Марков след победата с 3:1 над Марица.

Според него от досегашните контроли не могат да бъдат направени генерални изводи за представянето на тима на Христо Янев.

„Отборът се готви и продължава в тази посока, има още контроли. Не мисля, че днешният мач и тези, които досега изиграхме, са някакъв краен критерий за оценка. Момчетата тренират, дисциплинирани са, нямаме никакви проблеми. Целта е да се създава отбор, който да бъде на достатъчно добро ниво, за да може още от началото на първенството да покаже амбициите си”.

„Времето за подготовка и програмата на този етап удовлетворява желанията на всички”, допълни бившият национален селекционер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки